Gemeente Almere

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst stadsdienst Maxx

De uitvoeringsovereenkomst Stadsdienst Almere die een looptijd heeft tot 2010, is woensdag 7 december 2005 namens de gemeente ondertekend door wethouder verkeer en vervoer Douwe Halbesma en namens de provincie Flevoland door gedeputeerde Wubbo de Raad.

Het college van B en W heeft op 20 september 2005 besloten in te stemmen met het delegatiebesluit van gedeputeerde staten om de bevoegheden met de betrekking tot de stadsdienst Maxx aan het college van B en W van Almere toe te kennen.

Tot 1 januari 2004 lag deze bevoegdheid bij de gemeente doch vanaf dat tijdstip werd de aanwijzing als vervoersautoriteit ingetrokken en kreeg de provincie Flevoland deze. Provinciale staten hadden in 2003 echter al de intentie uitgesproken om de bevoegdheden te willen doordelegeren naar de gemeente Almere (en ook naar de gemeente Lelystad). Onlangs hebben GS de doordelegatie geformaliseerd met het nemen van een delegatiebesluit en een subsidiebesluit met het oog op de bekostiging van de stadsdienst.

In een uitvoeringsovereenkomst zijn de afspraken vastgelegd op basis waarvan de verplichtingen tussen provincie en gemeente zijn geregeld.

Overhandiging lespakket
Tevens maakt gedeputeerde De Raad van deze gelegenheid gebruik om wethouder Halbesma een lespakket te overhandigen dat alle scholen in Flevoland ontvangen. Met de lespakketten wil de provincie jongeren meer betrekken bij de sociale veiligheid in het openbaar vervoer.

Het pakket is bedoeld voor groep 7/8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.