Politie Hollands Midden

Datum: 8 december 2005

Katwijk Fietssters geschept bij verkeerslichten

Woensdag 7 december omstreeks 20.40 uur vond op de Valkenburgseweg een verkeersongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit Leiden reed met hoge snelheid uit de richting van Valkenburg. Bij de verkeerslichten bij de Molentuinweg remde de bestuurder krachtig af voor het rode licht waardoor de auto uitbrak en dwars over de weg schoof. De auto gleed door en schepte twee fietssters die bij het verkeerslicht stonden te wachten. Het verkeerslicht raakte totaal vernield. Beide fietssters, Katwijkers van 45 en 52 jaar, werden met onder andere beenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft het rijbewijs van de Leidenaar ingevorderd.

Sassenheim Kop-staartaanrijding Rijksweg A44

Woensdag 7 december even voor 19.00 uur vond op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag een kop-staartaanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken raakten. Een 30-jarige Noordwijker reed naar de afrit Noordwijk/Voorhout en remde af voor een rij auto's. Een 37-jarige plaatsgenoot die daarachter reed zag te laat dat de bestuurder voor hem afremde en botste tegen de auto. Deze laatste schoot door tegen een auto daarvoor. De 37-jarige Noordwijker werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC.

Lisse Politie houdt doorrijder aan De politie heeft donderdagmorgen 8 december rond 01.30 uur een 33-jarige man uit Lisserbroek van zijn bed gelicht. De man had rond 00.05 uur op de kruising Kanaalstraat met de Kapelstraat en het Meer en Houtplein een 18-jarige bromfietser uit Hoofddorp aangereden en was doorgereden. De bromfietser liep een pijnlijke knie op en de aanrijding veroorzaakte veel schade aan zijn bromfiets. Na onderzoek wist de politie de doorrijder te achterhalen. De man bleek bij zijn aanhouding onder invloed van alcohol te verkeren. Er vond een ademanalyse plaats die een uitslag liet zien van 620 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Oegstgeest Onder invloed rijden De politie hield donderdag 8 december twee automobilisten aan die met te veel drank op toch achter het stuur waren gekropen. Zij krijgen een proces-verbaal. Rond 01.55 uur controleerden agenten op de Hendrik Andriessenlaan een 55-jarige man uit Oegstgeest. De bij hem uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 330 ug/l. Rond 03.10 uur werd een 54-jarige vrouw op de Rhijngeesterstraatweg gecontroleerd. De bij haar uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 405 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Leiden Hennepkwekerij aangetroffen

De politie in Leiden-Noord heeft woensdagmorgen 7 december een inval gedaan in een loods aan het Trekvaartplein. In de loods werden drie professioneel opgezette kweekruimtes ontdekt, waarvan er een gebruikt werd als hennepkwekerij. Deze kwekerij bevatte zo'n 1300 plantjes. Alle goederen die gerelateerd konden worden aan dit strafbare feit zijn inbeslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. De gebruiker van de loods, een 42-jarige bewoner van het Trekvaartplein, is ter plaatse poolshoogte komen nemen en is direct aangehouden. Zijn auto, een Mercedes, is eveneens in beslag genomen en bezien zal worden om deze Mercedes middels conservatoir beslag te laten ontnemen.

Leiden Parkeercontroleur bijna aangereden

Een automobilist uit Alphen aan den Rijn heeft woensdag 7 december omstreeks 11.10 uur op een parkeerplaats op de Bargelaan geprobeerd op een parkeercontroleur in te rijden. De 21-jarige man was kwaad geworden toen hij een bekeuring had gekregen omdat hij geen parkeerkaart had. Toen de Alphenaar de bekeuring ontdekte sprak hij de parkeercontroleur hierop aan. Dit mondde kort daarop uit in een bedreiging. De Alphenaar stapte in zijn auto en voerde zijn bedreiging uit. De bestuurder reed achteruit het parkeervak uit waar op dat moment een oudere man liep. De bestuurder stuurde in en remde op het laatste moment. Vervolgens reed hij recht op de parkeercontroleur af. Deze kon nog net wegduiken achter een lantaarnpaal. De bestuurder reed bij de paal diverse keren achteruit dan weer voorruit en stapte vervolgens uit waarna er wederom een woordenwisseling ontstond. De bestuurder stapte hierna weer in een reed weg in de richting van de Rijnsburgerweg. De politie heeft de Alphenaar donderdagmorgen, 8 december, aangehouden.

Leiden In sloot gevonden man overleden In het LUMC is woensdagavond 7 december de man overleden die 's-Middags rond 16.00 uur in een sloot langs de Churchillaan werd gevonden. Het gaat om een 68-jarige man uit Leiden. Onderzoek van de politie wees uit dat het niet gaat om een misdrijf maar dat de man tijdens het uitlaten van zijn hond in de sloot terecht is gekomen. Vanuit de studentenflat werd gezien dat een hond bij het water stond te blaffen als of het baasje in de sloot zou liggen. De politie werd gebeld en vond de man in de sloot. Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald. Direct werd hij gereanimeerd en overgebracht naar het LUMC. Daar overleed de man aan het begin van de avond. De hond is ondergebracht bij een dierenasiel in Leiden.

Leiden Aanhouding verdachte diefstal bromfiets

De politie hield op donderdag 8 december rond 03.15 uur op de Breestraat een 24-jarige man uit Leiden aan. De man was in het bezit van een bromfiets die rond 03.00 uur voor de deur aan de Julianastraat gestolen was. De 46-jarige Leidse eigenaresse had de politie gebeld dat har bromfiets gestolen was. Direct werd de beschrijving van de bromfiets aan de surveillerende agenten doorgegeven, hetgeen leidde tot het terugvinden van de bromfiets met de vermoedelijke dief. De man is ingesloten. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Voorschoten Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 8 december rond 02.00 uur op de Koningin Julianalaan een 65-jarige automobilist uit Naaldwijk. De agenten stelden drankgebruik bij hem vast. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet vervolgens een uitslag zien van 375 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiderdorp Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 8 december rond 01.10 uur op de Engelendaal een 35-jarige automobilist uit Leiderdorp. De agenten stelden drankgebruik bij hem vast. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet vervolgens een uitslag zien van 345 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Boskoop Woninginbraak

In een woning aan de Gentiaan is woensdag 7 december ingebroken. Men kwam de woning binnen door de achterdeur te forceren. Uit de woning werd een laptop gestolen.

Gouda Politie neemt in de war zijnde vrouw mee De politie heeft woensdag 7 december rond 22.00 uur een 50-jarige vrouw in haar woning aan de Derde Kade aangehouden. De vrouw was in de war en had bij een buurtbewoner gemeld dat zij de gaskraan had opengedraaid en zo een sigaretje zou gaan aansteken om de boel de lucht in te laten vliegen. Dit deed zij omdat zij het leven niet meer zag zitten. De politie nam direct haar maatregelen na deze melding, sloot de straat af, liet de directe buren van de woning hun woning verlaten en ging met de brandweer naar de woning toe. Daar deed de vrouw open. Binnen werd door de brandweer geen gas gemeten. De staat werd daarop weer vrijgegeven en de buren konden weer terugkeren naar hun woning. De vrouw is nog ingesloten. De politie

Gouderak Verkeersongeval

Woensdag 7 december even na 12.30 uur vond op de Kattendijk een verkeersongeval plaats. Een 24-jarige automobiliste uit Polsbroek reed in de richting van Gouda. In de bocht, ter hoogte van de voetbalvereniging, verloor de vrouw vermoedelijk de macht over het stuur waardoor zij dwars op de andere weghelft terechtkwam. Daar ontstond een aanrijding met een 43-jarige bestelautobestuurder uit Ouderkerk aan den Ijssel. De vrouw werd met diverse breuken overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Ammerstol Inbraak in woning

In een woning aan de Aan de Dwarssloot is woensdag 7 december ingebroken. Toen de bewoonster thuis kwam zag zij dat de voordeur open stond. Het is nog onduidelijk hoe de inbreker binnen kon komen. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Stolwijk Controle fietsverlichting

De politie heeft woensdag 7 december tussen 07.15 en 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd op de Goudseweg. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven.

Haastrecht Afsteken vuurwerk

Een 16-jarige jongen uit Oudewater is doorverwezen naar buro Halt nadat hij op de Grote Lot vuurwerk had afgestoken. Een agent surveilleerde met zijn diensthond toen vanuit een groepje jongeren vuurwerk werd gegooid vlakbij de hond. De agent sprak de groep aan waarna de jongen bekende. De agent nam zeven strijkers inbeslag.

-------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --