Gemeente Den Helder

08-12-2005 Stand van zaken verlengde Zuiderhaaks
De kans is groot dat u de rotonde op de Schoolweg al een paar keer bent overgestoken. Sinds 18 november is deze nieuwe rotonde namelijk opengesteld voor het verkeer. Ook de fietspaden en bermen zijn nu bijna klaar. Daarmee is een belangrijk onderdeel van de verlengde Zuiderhaaks een feit. Het wachten is nu nog op de rotonde bij de Langevliet én op de verlengde Zuiderhaaks zelf.

Langevliet gestremd
Eind januari gaan de werkzaamheden van start voor de aanleg van de rotonde Langevliet/verlengde Zuiderhaaks. Tenminste, zo is momenteel de planning. Oplevering van de rotonde staat genoteerd voor half mei. Gedurende deze hele periode is geen autoverkeer mogelijk over dit gedeelte van de Langevliet. Het verkeer wordt dan via de Callantsogervaart/Boterrug via de Zuidwal omgeleid. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gewoon gebruik maken van de kruising.

Aanleg verlengde Zuiderhaaks
De verlenging van de Zuiderhaaks richting de Schoolweg vindt later plaats dan gepland. Dit heeft te maken met de planvorming rond het gebied ten noorden van deze nieuwe weg. De vertraging heeft overigens geen gevolgen voor de andere werken. De aanleg van deze weg staat nu op de rit voor april/mei 2006.

30km zone Schoolweg
Het gedeelte van de Schoolweg ten westen van de nieuwe rotonde wordt volgend jaar ingericht als 30km zone. Omwonenden kunnen in april een uitnodiging verwachten voor een inspraakavond. Zij kunnen dan reageren op een ontwerpplan. Na deze inspraakronde wordt het plan - voor zover dat mogelijk en toelaatbaar is - aangepast aan de wensen van de bewoners. De aanleg van de 30km zone gebeurt in juni/juli volgend jaar.