Psycho-medisch centrum Parnassia

08.12.2005
Frits Verschoor benoemd tot Zorgmanager van het Jaar 2005!

Frits Verschoor, bestuursvoorzitter van de Parnassia Groep, is verkozen tot Zorgmanager van het Jaar 2005. Dit is bekend gemaakt tijdens de ZorgVisie Dinner Conference die op 7 december in het ING House in Amsterdam plaatsvond. Frits Verschoor heeft uit handen van prof. Dr. Ruud Lapre, hoogleraar management en organisatie in de gezondheid, de ZorgVisie Excellence Trofee in ontvangst mogen nemen. Volgens het juryrapport hebben de volgende redenen de doorslag gegeven om Frits Verschoor de titel Zorgmanager van het Jaar 2005 te geven:
1. een bestuurder die vanuit een heldere visie met een relatiegerichte stijl zorgdraagt voor implementatie
2. een bestuurder die 8 organisaties samensmelt tot een hecht, efficiënt en effectief nieuw concern

3. een bestuurder die vindt dat in de gezondheidszorg te veel wordt gesproken en te weinig wordt doorgepakt

4. een bestuurder die op woorden daden laat volgen
5. een bestuurder die niet gelooft in toverrecepten, maar gelooft in mensenwerk; bloed, zweet en tranen.

De jury gaf verder aan dat:de grootste prestatie is dat de Parnassia Groep dankzij de postfusie-omvang en omvang de slag heeft weten te maken van algemene psychiatrie naar specialisatie. De managementstijl is te typeren als: stimulerend, enthousiast, ondernemend, duidelijk, overtuigend en menselijk. Hij toont zich als een resultaatgerichte en ondernemende bestuurder die veel oog heeft de mens binnen de instelling.

Reactie Frits Verschoor op de benoeming:
Mijn benoeming is zeer positief voor de gehele geestelijke gezondheidszorg. Over de ggz wordt vaak meewarig gedaan. Dit is een stimulans voor de ggz en laat zien dat het dus wel kan. Ggz is niet meer weg te denken uit ons zorgaanbod, zeker gezien het feit dat één op de vier Nederlanders jaarlijks last heeft van een psychische stoornis, aldus de reactie van Verschoor. Steeds meer instellingen die zorg verlenen op het gebied van de geestelijke gezondheid, bieden een gespecialiseerd programma dat geheel voldoet aan de wensen van patiënten, verwijzers en financiers. Parnassia Groep speelt een actieve en bepalende rol in het op de kaart zetten van de ggz in Nederland. Binnen zowel Parnassia als in PsyQ, boeken we resultaten waar we trots op zijn. Dit bereiken we uitsluitend met gedreven en enthousiaste medewerkers. Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik, samen met mijn collegas Victo Vladar en Stephan Valk, aan deze organisatie leiding mag geven. Mede dankzij hun inzet, ben ik tot Zorgmanager van het Jaar 2005 gekozen!