Gemeente Brummen


Advies over radiopakket

Door Programmaraad Gelderland Oost

In zijn vergadering van 1 december 2005 heeft de Programmaraad Gelderland Oost het definitieve radio-advies opgesteld voor de periode 2006-2007. Voor de 16 zenders van het basispakket waarover de Programmaraad mag adviseren is gekozen voor: Arrow Rock Radio, Arrow 90.7, BBC World Service, BNR FM, Classic FM, Concertzender, Deutsche Welle, Hot Radio, NDR 2, Radio France International, Radio 10 Gold, Radio 538, Sky Radio, Yorin FM, WDR 3 en WDR 4. Tevens zijn verplicht: Radio 1, Radio 2, Radio 3FM , Radio 4, Radio 7474 AM, 2 Nederlandstalige Belgische zenders, Radio Gelderland en de lokale publieke zender voor uw gemeente. Voor de Belgische zenders zijn VRT RVI 1 en VRT radio Donna gekozen.

Met het advies voor het basispakket meent de Programmaraad een zo groot mogelijke verscheidenheid aan programmatypen te waarborgen.

Daarnaast heeft de Programmaraad een voor kabelexploitant UPC geheel vrijblijvend advies voor het standaardpakket opgesteld, zijnde: BBC Radio 2, FunX, Juize FM, Kink FM, Radio Noordzee, Radio Veronica, RTL FM, Today FM, Tweede Kamerlijn en WDR 2.

De ingangsdatum van het advies is 1 april 2006 en de looptijd van het advies is één jaar. Indien een door u gewenste zender niet in het basispakket is opgenomen kunt u een verzoek bij kabelexploitant UPC indienen om de zender alsnog in het standaardpakket op te nemen. De Programmaraad mag zich overigens niet bemoeien met de tarieven die door kabelexploitant UPC zijn vastgesteld. Indien u daar klachten over heeft dient u zich tot UPC (www.upc.nl) te wenden.