Fontys


Fontys benoemt Mariëlle Geelen tot adjunct-directeur Fontys Hogeschool Pedagogiek
De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft per 1 januari Mariëlle Geelen (37) uit `s-Hertogenbosch benoemd tot adjunct-directeur bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. Haar voorgangster bij Pedagogiek, Matty van Est, is afdelingsmanager studentenvoorzieningen geworden bij Fontys Facilitair Bedrijf.

Mariëlle Geelen gaat zich bij Fontys Hogeschool Pedagogiek richten op kwaliteitszorg, onderwijs en public relations. Haar standplaats wordt Tilburg.

Geelen is van huis uit bedrijfseconoom, haar studie voltooide zij in 1992 aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Universiteit van Tilburg). Daarna werd ze docent Management en Organisatie bij Hogeschool Utrecht. Vanaf 1994 is zij in dienst bij Fontys Hogescholen. Allereerst als docent bij de faculteit Economie, waar ze naast het onderwijs ook deelnam aan verschillende projecten. In 2000 maakte zij de overstap naar Fontys Hogeschool Communicatie, waar zij les gaf en onderwijs ontwikkelde. Vanaf 2003 was zij als Hoofd Onderwijs lid van het management team van de hogeschool en daarmee verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de invoering van zowel het nieuwe deeltijd- als voltijd curriculum. Daarnaast was Geelen actief op het gebied van kwaliteitszorg en accreditatie.

Fontys Hogeschool Pedagogiek verzorgt verschillende opleidingsvarianten en cursussen. In Tilburg, Amsterdam en Sittard kunnen studenten de zowel de deeltijd als de voltijd bacheloropleiding Pedagogiek volgen, in Den Haag alleen de deeltijdvariant. Naast de bacheloropleiding biedt de hogeschool ook de Hogere Kaderopleiding Pedagogiek en diverse cursussen aan.