Gemeente Den Haag

december 2005
Burgemeester en wethouders schilderen in verpleeghuis (8 december)

College doet vrijwilligerswerk bij start MADD-dagen in Den Haag

Het college van burgemeester en wethouders begint de werkdag op vrijdag 9 december in verpleeghuis 't Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde in Escamp. Niet aan de vergadertafel, maar met verf en kwasten. De bestuurders helpen daar mee aan een schilderproject, dat is genomineerd voor de MADD-award. Deze award wordt zaterdag uitgereikt in Utrecht. Tijdens de MADD-dagen op 9 en 10 december staat het vrijwilligerwerk centraal.

MADD staat voor Make A Difference Day. Het gaat om een landelijk evenement dat onderdeel is van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix. De activiteiten worden vooral lokaal georganiseerd. Ook in Den Haag zijn op vrijdag en zaterdag veel activiteiten, om inwoners enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

In Den Haag doen 37 Haagse (vrijwilligers)organisaties mee aan het evenement. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.hofnet.nl, de website van HOF. Hoogtepunt van het Haagse programma is een vrijwilligersactie voor het NCRV-programma 'Wedden Dat'. Alle Hagenaars worden opgeroepen om hiervoor op zaterdag 10 december massaal naar het Plein te komen..Een uitgebreid televisieverslag van de actie in Den Haag wordt zondag via Nederland 1 uitgezonden.

Met de schildersactie in verpleeghuis 't Gulden Huis willen burgemeester en wethouders het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en zelf het goede voorbeeld geven. Het is tegelijk een oproep aan de stad om één of meer van de Haagse MADD-activiteiten te bezoeken.