Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-12-2005 - Persberichten District I

PEPPERSPRAY
DORDRECHT - Een 56-jarige man uit Dordrecht is aangehouden toen hij met een busje pepperspray de rechtbank aan de Steegoversloot wilde binnengaan. Dit gebeurde op woensdagmorgen 7 december 2005 omstreeks 10.50 uur. De man had het busje in zijn zak en verklaarde dat hij dat vaker bij zich had. Hij had geen bedoeling om de pepperspray in de rechtbank te gebruiken. De verdachte deed afstand van de pepperspray. Na verhoor is de hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ALERTE BURGER ZIET KENTEKEN MET ZES LETTERS
ZWIJNDRECHT Na een tip van een oplettende voorbijganger heeft de politie op woensdagmiddag 7 december een kentekenplaat in beslaggenomen met zes letters. Aan de voorzijde van de auto zat een kenteken met zes letters terwijl op de achterzijde van de wagen de correcte kentekenplaat zat met 4 letters en 2 cijfers. De bestuurder een 23-jarige vrouw uit Zwijndrecht bleek bij controle ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het bedrijf dat de kentekenplaat had besteld, zorgt voor de juiste kentekenplaat.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING
ZWIJNDRECHT De politie heeft twee jonge mannen van 20 jaar (uit Rhoon) en 17 jaar (uit Rotterdam) aangehouden in verband met de beroving van een jongen op 6 november j.l. in de Pietermantunnel in Zwijndrecht. De 17-jarige jongen uit Zwijndrecht werd in de nacht van zondag 6 november omstreeks 03.50 uur beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. De twee verdachten trokken de jongen van de fiets en schopten hem. Hij moest zijn waardevolle spullen afgeven. Daarna kreeg het slachtoffer nog een schop waarna hij buiten bewustzijn raakte. De politie vond de jongen in de Pietermantunnel. Hij liep een hersenschudding en een gebroken neus op. Na onderzoek kwam de politie bij de twee verdachten uit. Zij hebben beiden hun aandeel bekend in de beroving. De 20-jarige is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij werd op 4 december j.l. aangehouden in zijn woning in Rhoon en op 7 december j.l. in vrijheid gesteld. De 17-jarige werd op woensdag 7 december aangehouden in zijn woning in Rotterdam. Deze verdachte is in verzekering gesteld. Beiden zullen zich moeten verantwoorden tegenover de rechter.

VERDACHT VAN DIEFSTAL FIETS
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 8 december een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Frank van der Goesstraat. De jongeman wordt verdacht van diefstal van een fiets bij een school aan de Prof. Kohnstammlaan. De fiets stond op 15 november j.l. in de stalling van de school. De tweewieler werd daar ontvreemd. De eigenaresse een 21-jarige vrouw uit Dordrecht deed de volgende dag direct aangifte van diefstal van haar fiets. Na onderzoek kwam de 21-jarige bij de politie in het vizier. Hij werd ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
DORDRECHT Op woensdagavond 7 december omstreeks 21.15 uur heeft op de Nicolaasstraat een steekpartij plaatsgevonden. Een 65-jarige vrouw uit Dordrecht bleek in haar woning te zijn gestoken door haar zoon (31). Dit gebeurde met een aardappelschilmesje. De 31-jarige verdachte kwam het huis binnen waarna een woordenwisseling ontstond. De 65-jarige vrouw wilde vader en zoon uit elkaar halen waarop ze werd gestoken. De vrouw raakte gewond aan haar hand en werd direct door familie naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek zij een forse snijwond in haar hand te hebben waar ze direct aan werd geopereerd. De verdachte werd later door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Lange Breestraat. De man is in verzekering gesteld.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 6 december een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging. De man bedreigde een 43-jarige beveiligingsbeambte uit Dordrecht in het ziekenhuis aan het Van der Steenhovenplein. De man was boos over een operatie en ging verhaal halen. Hij bedreigde de beveiligingsbeambte verbaal maar maakte ook slaande bewegingen met zijn wandelstok en maakte steekbewegingen met een schaar. De 54-jarige man werd door de politie aangehouden. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De beveiligingsbeambte heeft aangifte gedaan.