Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-12-2005 - Persberichten District II

MISHANDELING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Deze gebeurde op zondagavond 3 december 2005 omstreeks 20.15 uur op de Meent in Leerdam. Een 14-jarige jongen uit Beesd werd door twee mannen mishandeld. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd. De jongen deed pas maandagavond aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in en hield in verband met deze mishandeling op woensdagmorgen 7 december 2005 twee mannen van 20 en 23 jaar uit Leerdam aan. Beide verdachten zitten nog vast. Omdat de zaak nog niet geheel duidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van de mishandeling worden verzocht te bellen met de politie Leerdam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) .

VAL VAN SCHIP
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 17-jarige jongen uit Lage Zwaluwe is tijdens werkzaamheden van een schip gevallen. Dit gebeurde op woensdagmorgen 7 december 2005 omstreeks 08.00 uur bij een scheepswerf aan de Rivierdijk. De jongen was bezig met werkzaamheden aan een in aanbouw zijnd schip. Hij viel door nog onbekende oorzaak enkele meters naar beneden tussen het schip en een loodsmuur. Ambulancepersoneel kreeg assistentie van personeel van de traumahelikopter bij het stabiliseren van het slachtoffer. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn verwondingen meevielen. Hij had niets gebroken. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

AANRIJDING LETSEL
ALBLASSERDAM- Op woensdagmorgen 7 december 2005 omstreeks 08.15 uur vond op de Edisonweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een personenauto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht reed over de Edisonweg, komende vanuit de richting Helling. Zij sloeg rechtsaf naar een bedrijf en zag een bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas, welke over het naast de weg gelegen fietspad reed over het hoofd. Een aanrijding volgde. De bromfietser kwam ten val. De jongen werd met een gebroken bovenbeen per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De bromfiets raakte fiks beschadigd en de auto liep lichte schade op.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT- Een 24-jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagmiddag 7 december 2005 omstreeks 12.25 uur in een woning aan de Goudsbloemstraat in Papendrecht. De man mishandelde zijn 43-jarige vriendin na een ruzie. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.