Politie Limburg-Noord

Politie arresteert verdachten van brandstichtingen
Datum: 08-12-2005
Tijd bericht: 10:12
Plaats: Roermond
De politie denkt met de aanhouding van 16 verdachten totaal circa 32 brandstichtingen te hebben opgelost. De aanhoudingen vonden plaats in de periode tussen 22 november en heden. Op dit moment zijn er nog 2 verdachten in bewaring gesteld. De 16 verdachten - in de leeftijdsgroep 13 tot en met 22 jaar -- zijn woonachtig in Roermond (13x) en Haelen. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

De politie besloot een onderzoek in te stellen nadat er in Roermond-oost diverse brandstichtingen waren gepleegd. Dit veroorzaakte de nodige onrust onder de bewoners. Deze signalen bereikten de politie onder meer binnen het project 'Blauw in de wijk' in de wijk Donderberg. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen op 22 november in Haelen twee verdachten werden aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt op diefstal van gloednieuwe putdeksels.

Coniferen
De politie verdenkt de aangehoudenen van 32 brandstichtingen van vooral coniferen bij woningen, een hooiberg en een auto. Deze misdrijven vonden vooral plaats in Roermond-oost (Hoogvonderen, Donderberg, Kemp) maar ook enkele in Horn, Heythuysen en Haelen. Verder komen er in dit onderzoek ook andere zaken naar voren zoals fiets- en bromfietsdiefstallen en woninginbraken. In het belang van het verdere onderzoek kan de politie hier momenteel geen verdere mededelingen over doen.