Eemland zuid 11.35 uur

Utrecht 08-12-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Straatrovers aangehouden

( zie nieuwsberichten Eemland zuid 3 juni jongen beroofd van mobieltje)

AMERSFOORT Het straatroofteam van de politie Eemland zuid heeft op dinsdag 6 december twee inwoners van Amersfoort aangehouden voor de beroving van een 17-jarige jongen op de Bankastraat op 2 juni dit jaar.

Het slachtoffer werd, terwijl hij over de Bankastraat fietste, door de daders tot stoppen gedwongen en van zijn mobiele telefoon beroofd. Uit het onderzoek bleek dat de ontvreemde telefoon bij derden terecht was gekomen. Dit leidde uiteindelijk tot het bekend worden van de daders, 21- en 24-jarige Amersfoorters. Zij bekenden de beroving te hebben gepleegd en dit gedaan te hebben in een dronken bui. De beide daders zijn op donderdag 8 december overgedragen aan justitie.

Dronken bestuurders

AMERSFOORT In Amersfoort zijn twee bestuurders aangehouden, omdat zij teveel alcohol hadden gedronken.

Een bromfietser reed woensdag rond 16.00 uur op de Scheltussingel, toen hij op alcoholgebruik gecontroleerd werd. De 32-jarige Amersfoorter had met 855 ug/l veel te veel drank op.

Ook een 41-jarige autobestuurder uit Amersfoort werd gecontroleerd. Dit gebeurde donderdag rond 02.30 uur op de Stadsring. De ademanalyse kwam uit op 270 ug/l.

Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Grote brom- en snorfietsencontrole

AMERSFOORT Op de Meridiaan en Van Asch van Wijckstraat heeft de politie woensdag een grote brom- en snorfietscontrole gehouden.

In de middag- en avonduren werden totaal honderd gemotoriseerde tweewielers aan een technische inspectie onderworpen. Bovendien controleerden de politiemedewerkers de papieren van de bestuurders. Bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen (36x), geen bromfietscertificaat (8x), ondeugdelijke remmen (6x) en geen helm (4x). In totaal schreven de agenten 79 boetes uit.

Drie bestuurders deden ter plaatse afstand van hun bromfiets.