FNV Bouw

Compensatie gestegen energiekosten naar minima

FNV Bouw wil dat de compensatie voor de gestegen energiekosten vooral te recht komt bij diegene die dat het hardst nodig hebben: arbeidsongeschikten, mensen met een bijstandsuitkering en anderen die met hun loon of uitkering op het sociaal minimum zitten.

Het voorstel van CDA fractieleider Maxime Verhagen om elk gezin volgend jaar te compenseren met een bedrag van 35 euro gaat voorbij aan de vraag wie er de afgelopen jaren het meest op achterstand zijn geraakt. Het totaalbedrag van 35 euro per gezin zou moeten worden verdeeld onder de gezinnen die het echt niet kunnen missen.

De patstelling die nu is ontstaan tussen CDA en D66 en het kabinet is een prestigeslag geworden en mag niet over de rug van de sociaal zwakkeren worden uitgevochten. Het kabinet heeft hier een kans om een deel van haar belofte te weten 'na het zuur het zoet' waar te maken en tegelijkertijd te werken aan het vertrouwen bij dat deel van bevolking die de laatste jaren die door de bezuinigingen ondubbelzinnig hard zijn getroffen.

FNV Bouw
Postbus 520 - 3440 AM Woerden

Tel 0900 36 82 689 Fax 0348 423 610