Politie Zeeland


---


Z-7441-2005 Rijden onder invloed
In de Gouverneurstraat in Sluis werd donderdagavond uur een 44-jarige automobilist uit Duinbergen (B) betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg en dagvaarding uitgereikt.

Dezelfde nacht kreeg een 47-jarige automobilist uit de gemeente Sluis in de Ridderstraat in Sluis een rijverbod van 4 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

Z-7442-2005 Brand in woning
Woensdag om 20.20 uur brak brand uit in een woning in de Pierssenspolderstraat in Sluiskil.
De brand was vermoedelijk ontstaan in een tussenwand op de bovenverdieping, waarschijnlijk door kortsluiting. Omstreeks 21.40 uur was de brand geblust. In de woning was veel rookschade. In de woning waren geen personen aanwezig.

W-7443-2005 Diefstal tas in sportcomplex
Woensdag tussen 19.30 en 21.30 uur werd in een sportcomplex in Prinsenhove in Middelburg een tas uit de kleedkamer gestolen.
In de tas zaten persoonlijke papieren, een gsm, een horloge en enkele tientallen euro's.

W-7444-2005 Graffiti
In de nacht van woensdag op donderdag werd de voordeur van een woning in Sterkenburg in Vlissingeh met graffiti bespoten.
Er is geen schadebedrag bekend.

O-7445-2005 Snorfietser krijgt vuistslag van automobilist
Op de Ringbaan West in Goes kreeg een 16-jarige Goese snorfietser woensdag omstreeks 20.55 uur een vuistslag in het gezicht van een onbekende automobilist.
De snorfietser reed over het fietspad langs de Ringbaan West. Bij het Ronda Gosaplein stak hij via het fietspad de rijbaan over. Een automobilist stopte om hem voorrang te verlenen. Toen de snorfietser verder reed kwam de bestuurder naast hem rijden en vroeg hem te stoppen. Bij het Tiendenplein stapte de automobilist uit zijn auto en gaf de snorfietser een vuistslag in het gezicht. Daarna stapte hij weer in zijn auto en reed weg in de richting van de Deltaweg.
De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval zich te melden bij het politiebureau in Goes of te bellen met 0900-8844.

W-7446-2005 Diefstal uit auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Hof van Tange in Middelburg een personenauto opengebroken.
Uit de auto werden twee luidsprekers met een totale waarde van enkele honderden euro's gestolen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.