Gemeente Tilburg

Datum
8 december 2005
Binnenstad beter in beeld

Proef meer cameratoezicht en betere samenwerking toezichthouders

Vanaf december 2005 is het cameratoezicht in het kernwinkelgebied uitgebreid met 9 camera's. Vanuit het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen in het winkelgebied Binnenstad hebben politie, winkeliers verenigd onder Preventief, gemeente en het Openbaar Ministerie in februari afgesproken het cameratoezicht in het kernwinkelgebied in de binnenstad meteen tijdens de drukke winkeltijden in de maand december (zaterdagen, koopzondagen en (extra) koopavonden) te gebruiken. Dit betekent dat buiten de reguliere (uitgaans)uren de camerabeelden tijdens de (extra) koopavonden en -zondagen in december en op zaterdagen live worden bekeken.

Samenwerking Ook start er een proef om de samenwerking tussen de verschillende toezichthoudende organisaties die in het winkelgebied actief zijn te verbeteren. In de proef wordt de informatie van politie, toezichthouders en Falck Security & Services beter op elkaar afgestemd (bijvoorbeeld over de aanwezigheid van veelplegers in het gebied, overlastgevende situaties, enz.). Dit gebeurt o.a. door een dagelijkse briefing. Daarnaast is er vanuit de monitorruimte direct contact tussen de verschillende toezichthouders. De bedoeling van deze versterkte samenwerking en communicatie is de slagvaardigheid en effectiviteit van optreden tegen onveiligheid en criminaliteit te verbeteren.

Begin volgend jaar zullen op basis van deze proef de voorwaarden worden bepaald voor (verdere) samenwerking (eventueel ook met andere partijen) en zal ook worden bepaald op welke tijden live-cameratoezicht in het winkelgebied nodig is.

Informatie voor de pers Thomas Heesters, Bestuurswoordvoering, telefoon: 013 - 542 99 52 Monique van der Blom, Themacommunicatie, telefoon: 013 - 542 98 70

---- --

-----------------------
Bestaande Camera's en
Uitbreiding Kernwinkel Gebied

---- --