Gemeente Geldrop-Mierlo


Publicatie 08 december 2005
Publicatie 08 december 2005
Publicatie 08 december 2005
Voor 14-jarigen
GRATIS NEDERLANDSE IDENTITEITSKAART (NIK)
Minister Pechtold heeft besloten dat vanaf 1 januari 2006 alle Nederlanders die vanaf deze datum14 jaar worden, in hun woongemeente eenmalig een gratis NIK mogen aanvragen.
De aanvraag kan gedaan worden vanaf acht weken vóórdat de aanvrager 14 jaar wordt (maar niet eerder dan 1 januari 2006) en voordat hij/zij 15 jaar wordt.

Jongeren die vanaf 1 januari 2006 14 jaar worden en die al in het bezit zijn van een NIK, mogen deze gratis laten vernieuwen, zolang ze de 15-jarige leeftijd nog niet bereikt hebben. Kijk op www.geldrop-mierlo.nl (Productencatagolus) hoe je een NIK aanvraagt. VLAGGEN OP 7 DECEMBER
De vlaggen, met oranje wimpel, mogen voortaan uit op 7 december, de verjaardag van prinses Catherina-Amalia. De oudste dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt aanstaande woensdag twee jaar. Op haar eerste verjaardag werd niet gevlagd, omdat de vlaggen toen nog halfstok hingen voor de overleden prins Bernhard. 7 DECEMBER: DAG VAN DE VRIJWILLIGER
Ook in het afgelopen jaar hebben duizenden inwoners van Geldrop-Mierlo zich vrijwillig ingezet voor de samenleving.

Wij bedanken al deze vrijwilligers voor hun belangeloze inzet,

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de Brede Welzijnsinstelling (BWI) Geldrop-Mierlo
gemeente Geldrop-Mierlo
SUBSIDIE BUURTPREVENTIEFONDS AANVRAGEN VÓÓR 1 JANUARI 2006 In de gemeente Geldrop-Mierlo bestaat een Buurtpreventiefonds. Dit fonds is bedoeld om initiatieven van groepen inwoners om een grotere betrokkenheid in hun directe woonomgeving te verkrijgen te stimuleren en financieel te ondersteunen. Aanvragen voor subsidie uit dit fonds moeten ieder jaar vóór 1 januari, 1 mei en 1 september worden ingediend. Vóór 1 januari 2006 bestaat dus de mogelijkheid om een subsidieverzoek in te dienen.
Op de website www.geldrop-mierlo.nl vindt u meer informatie aan over het Buurtpreventiefonds, waaronder de criteria waaraan moet worden voldaan om voor subsidie in aanmerking te komen. In het gemeentelijk Informatiecentrum is ook een folder verkrijgbaar. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer H. Libregts of de heer A. Matheussen van de afdeling Welzijn en Burgerzaken, telefoon 040-2893814 of 2893812).
Publicatie 06 december 2005
Einde project Is uw woning ouderenproof?
SLOTMANIFESTATIE VOOR 55-PLUSSERS
Op 9 december vindt in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael een manifestatie voor 55-plussers plaats. Deze manifestatie markeert het einde van het project Is uw woning ouderenproof? De manifestatie is voor alle 55-plussers gratis toegankelijk. Kom op tijd, want het belooft druk te worden. De manifestatie start om 14.00 uur. PROJECT IS UW WONING OUDERENPROOF?
Vorig jaar november ontvingen 2900 huishoudens in de leeftijdsgroep 60-75 jaar een enquête van de Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop. Opmerkelijke conclusies uit het rapport over deze enquête én enkele aanbevelingen worden bekend gemaakt tijdens de slotmanifestatie op vrijdag 9 december.
AFDELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING 20 DECEMBER VANAF 11.30 UUR NIET BEREIKBAAR
Op dinsdag 20 december is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling vanaf 11.30 uur gesloten. Dit geldt ook voor het loket van Bouw- en woningtoezicht en Milieu.
SABINE VAN DER WIELE BIEDT WETHOUDER VAN DEN TILLAAR BOEK AAN

Op woensdag 30 november bood Sabine van der Wiele uit Mierlo wethouder Van den Tillaar het boek Een ploeg van goud aan. Dit verzamelwerk bevat verhalen van mensen die een zorgtraject volgen op een zorgboerderij. Sabine werkt op zorgtuinderij Wijnen in Someren.

Wijnen had een aantal wethouders uitgenodigd om eens te komen kijken hoe er gewerkt wordt op een zorgtuinderij. Wethouder Van den Tillaar kon daar niet bij zijn. Daarom gaf Sabine hem het boek nu alsnog. Ze vertelde de wethouder wie ze was en wat ze allemaal doet in Someren.

EEN PLOEG VAN GOUD
Wijnen Perkplanten & Zorgtuinderij biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid tot dagbesteding. Zij kunnen op de tuinderij helpen met alle mogelijke werkzaamheden. Het boek Een ploeg van goud is een uitgave van het Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg.

Kijkt u voor meer informatie op www.wijnenperkplanten.nl

Publicatie 06 december 2005

8 en 15 december
NOG MAAR TWEE RONDLEIDINGEN DIT JAAR

De gemeente organiseert in december nog twee rondleidingen door het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen vragen stellen en krijgen de gelegenheid om de staat van het gebouw en de werkplekken met eigen ogen te beoordelen. U bent welkom op 8 december om 10.00 uur of op 15 december om 10.30 uur. De rondleidingen zitten al behoorlijk vol, dus meldt u zich snel aan als u nog wilt komen, telefoon 040-2893893.

Publicatie 06 december 2005

GEMEENTEHUIS 14 DECEMBER OM 16.00 UUR DICHT

Op woensdag 14 december is het gemeentehuis vanaf 16.00 uur gesloten. Dit geldt zowel voor de locatie in Geldrop als in Mierlo. Er is dan ook niemand telefonisch bereikbaar. Storingen en calamiteiten kunt u doorgeven via het meldingennummer 040-2893900.

Publicatie 06 december 2005

UITREIKING VRIJWILLIGERSPENNINGEN

Woensdag 7 december worden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael de gemeentelijke vrijwilligerspenningen uitgereikt. Tijdens een officiële bijeenkomst worden personen gehuldigd die gedurende 25 jaar vrijwilligerswerk in Geldrop-Mierlo hebben verricht. Na afloop van het officiële gedeelte biedt het gemeentebestuur u graag de gelegenheid de gedecoreerden geluk te wensen met hun gemeentelijke onderscheiding. Dit informele gedeelte is van 20.30 uur tot 22.00 uur in de foyer van Hofdael. U bent van harte welkom.