ANBO

Brochures over gehandicaptenvoertuigen en brommobielen

De KBOH, onafhankelijk kennis- en informatiecentrum voor hulpmiddelen heeft verschillende brochures uitgebracht over gehandicaptenvoertuigen en brommobielen. Ze zijn gratis te downloaden vanaf de KBOH-site en niet in gedrukte vorm beschikbaar.

Brochure 'Veilig onderweg! '
In deze brochure zijn de verkeersregels voor u als bestuurder van een gehandicaptenvoertuig of brommobiel op een rijtje gezet. Ondanks het uitgangspunt dat elke verkeersdeelnemer geacht wordt de wet te kennen is er op dit moment nauwelijks, of tegenstrijdige, informatie voorhanden over welke regels de gebruikers hiervan zich moeten houden. Niet alleen u behoort te weten welke regels voor uw voertuig gelden, ook andere weggebruikers moeten hiervan op de hoogte zijn.

Door het toenemende aantal verschillende gemotoriseerde voertuigen op de openbare weg, is het voor iedere weggebruiker onduidelijk wat de status is van bijvoorbeeld scootmobielen en brommobielen. Het komt voor dat u als bestuurder van dit voertuig, zich niet aan de geldende verkeersregels houdt, simpelweg omdat u er niet mee bekend bent. Daardoor kunnen voor uzelf en voor andere verkeersdeelnemers grote risico's ontstaan.

Deze brochure biedt onmisbare informatie voor u en alle andere wegggebruikers.

Brochure 'Veiligheid door duidelijkheid '
Bent u direct of indirect betrokken bij het verstrekkingsproces van Wvg-hulpmiddelen, dan kan inzicht in de brei van wettelijke eisen voor Wvg-voertuigen van groot belang zijn. Het blijkt bijvoorbeeld moeilijk onderscheid te maken tussen een gesloten buitenwagen en een brommobiel. Een brommobiel is geen gehandicaptenvoertuig. Deze verwarring wordt versterkt doordat sommige gemeenten de brommobiel via de Wvg verstrekken. Voor de wet zijn de voertuigen wel degelijk verschilend.
In deze brochure worden de wettelijk gestelde eisen aan gehandicaptenvoertuigen en brommobielen éénduidig geformuleerd en de verschillen op een rijtje gezet. Schep duidelijkheid en help mee aan het veilig gebruik van voertuigen in het verkeer.

U kunt de brochures downloaden en bekijken door te klikken op onderstaande link:
http://www.kboh.nl/index.asp?content=link&link=general_fnh.asp?smu_id= 359