1e persbericht van donderdag 8 december 2005

Eindhoven 08-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen paal

De politie heeft donderdagochtend rond 5.30 uur op de Boschdijk een man van 21 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen een verkeersbord gereden. Dat gebeurde nadat hij vanaf de Fellenoord linksaf de Boschdijk was opgereden en daar de macht over het stuur verloor. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,35. Ook heeft hij geen geldig rijbewijs. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Ongewenst vreemdeling aangehouden

Op de Fellenoord heeft de politie donderdagochtend rond 4.45 uur een man van 22 jaar met de Sierraleoonse nationaliteit aangehouden. Bij een controle bleek dat de man geen rijbewijs heeft en in een onverzekerde auto reed. Bovendien stond hij gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Woensdagavond rond 21.20 uur is op de Keizersgracht een man van 52 jaar uit het Belgische Profondeville aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man mogelijk onder invloed van alcohol in een auto was gestapt. Toen surveillerende agenten hem op de Keizersgracht zagen rijden en lieten stoppen, bleek hij inderdaad teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,45. Na overleg met justitie heeft de man een transactie van 1000 euro en een rijverbod van 7 uur aangeboden gekregen. Daarmee is hij akkoord gegaan.

Eindhoven: Politie houdt mannen met gestolen auto aan

De politie heeft woensdag om 23.15 uur in de Kruidenbuurt een 24-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Almere aangehouden. Politiemensen zagen even daarvoor op de Geldropseweg een Volkswagen Golf met daarin drie personen. De auto bleek gestolen te zijn en de politiemensen gaven de bestuurder een stopteken. Deze reed echter door en raakte daarbij de politieauto. Na een achtervolging reden de achtervolgden met de auto tegen een schutting op de Korianderstraat. De drie inzittenden vluchtten, maar twee van hen konden op de Korianderstraat en de Venkelstraat aangehouden worden. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt agressieve winkeldief aan

De politie heeft woensdag om 15.45 uur in een winkel aan de Woenselse Markt een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De beveiligingsbeambte van de winkel betrapte de man bij de diefstal van een fles wijn. De beveiligingsman hield de dief aan, maar deze bedreigde hem verbaal met de dood. De gewaarschuwde politie zette de verdachte in de cel.

Eindhoven: Ex vriend rijdt op vrouw in

De politie heeft woensdag om 15.40 uur op het politiebureau aan de Europalaan een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte meldde zich bij de politie nadat hij die middag rond 13.20 uur op de Sterrenlaan met zijn auto tegen de auto van zijn 18-jarige ex-vriendin was gereden. De vrouw reed over de ventweg van de Sterrenlaan en de verdachte over de hoofdrijbaan. Hij reed plotseling de berm tussen de hoofdrijbaan en de ventweg over en botste tegen de zijkant van de auto van zijn ex. Beiden stopten en de verdachte trok de vrouw aan de haren. Zij kon met haar auto ontkomen. De verdachte reed ook weg, maar meldde zich later. Hij is de cel ingegaan.

Eindhoven: Automobilist aangehouden na verkeersruzie

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is woensdag om 19.20 uur een 35-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man zou even daarvoor op het 18 Septemberplein een 23-jarige Eindhovense fietser hebben geslagen. Hij was ook met zijn auto op de man ingereden. Deze kon nog op tijd wegspringen. Een en ander gebeurde na een ruzie in het verkeer. De fietser zou een bocht te ruim hebben genomen. De automobilist ergerde zich daaraan en claxonneerde. De fietser maande hem tot kalmte waarna de automobilist de fietser afsneed, waardoor die het trottoir op moest. Hij sloeg tegen de auto en daar werd de automobilist kwaad om. Hij stapte uit en sloeg de fietser in het gezicht. De fietser belde de politie en ging voor de auto staan om wegrijden te beletten. De verdachte reed toch aan en de fietser kon wegspringen. De fietser deed aangifte en de automobilist meldde zich op het politiebureau. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Op de Kanaaldijk Zuid zijn woensdag tussen 13.30 en 16.15 uur bij een snelheidscontrole 85 bestuurders bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Er passeerden 1120 voertuigen.
* Tussen 17.15 en 19.10 uur was op de Sint Bonifaciuslaan een controle. Hier passeerden 750 voertuigen en 51 deden dat sneller dan de toegestane 50 km/u.

Bij beide controles werd geen hoogste snelheid geregistreerd.

Helmond: Dronken bestuurder rijdt tegen boom

Een man van 57 jaar uit Helmond is woensdagavond rond 23.45 uur door de politie aangehouden op de Deurneseweg. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto van de weg geraakt, door de middenberm gereden en tegen een boom gebotst. De man is niet ernstig gewond geraakt. Bij een alcoholtest op het politiebureau blies hij een promillage van bijna
1,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man met wapen aan

In zijn woning in Helmond is woensdag om 19.20 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. De man zou in zijn woning een vuurwapen hebben, dat was de politie ter ore gekomen. Bij de huiszoeking vond de politie een zogenaamde airgun, een wapen dat voor afdreiging geschikt is. Dat is verboden. Het wapen is in beslag genomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man aan na beroving en mishandeling

De politie heeft woensdag om 16.45 uur op de Lagedijk een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder die middag de gsm van een 53-jarige plaatsgenoot heeft afgepakt. Hij had ook de keel van de man dichtgeknepen en hem in het gezicht geslagen. Dat gebeurde op de Varenschut in de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer moest daar zijn en parkeerde zijn auto. De verdachte kwam met zijn auto achter hem staan en kwam bij het slachtoffer in de auto. Daar gebeurde de beroving. Slachtoffer en verdachte kennen elkaar en er zou een meningsverschil zijn over geld. De verdachte is ingesloten.

Geldrop: Bestelauto gestolen

Vanaf het Papenvoort is in de nacht van woensdag op donderdag een zilvergrijze Volkswagen Caravelle met het kenteken 22-VT-TN gestolen.

Eersel: Woninginbraak

Woensdag tussen 13.00 en 15.30 uur is ingebroken in een woning aan de Van de Boomstraat. Het is onbekend hoe de dader is binnen gekomen. Uit de woning verdwenen twee fotocameras en een fotolens.

Luyksgestel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat zijn woensdag tussen 15.00 en 19.00 uur 133 overtredingen geconstateerd. Er werden 1285 voertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Hapert: Nachtelijke verkeerscontroles

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag met 22 medewerkers verkeerscontroles gehouden op een aantal locaties in Hapert. Tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagochtend 4.00 uur werd gecontroleerd op de Oude Provincialeweg, N284, De Wijer, Ganzestraat en Burgemeester van Woenseldreef. Er werden in totaal 25 bekeuringen uitgedeeld aan weggebruikers die geen gordel of helm droegen, geen apk hadden, hun verlichting niet op orde hadden en/of geen identiteitspapieren bij zich hadden. Vier bestuurders werden aangehouden omdat ze mogelijk teveel hadden gedronken. Twee van hen kregen een transactie van 190 euro aangeboden omdat ze inderdaad te diep in het glaasje hadden gekeken.

Valkenswaard: 17 bonnen bij verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Bergstraat zijn donderdagmorgen tussen 7.15 en 8.30 uur zeventien bonnen uitgeschreven.