Gemeente Abcoude


Doseersluis Abcoude wordt getest

De werkzaamheden aan de doseersluis zijn in volle gang. De installateur is de installatie aan het inregelen en uitgebreid aan het testen. Pas als alle testen goed zijn doorlopen, wordt de installatie aan de Nieuwe Amsterdamseweg geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Eén van de testen betreft het functioneren van een selectief bedieningssysteem. Met dit systeem kunnen de brandweer, ambulance, politie en lijnbussen de werking van de doseersluis beïnvloeden. Alle hulpdiensten gebruiken hiervoor een eigen systeem, waardoor ook al deze systemen in de installatie worden opgenomen. Daarnaast is de centrale meldkamer in staat de doseersluis uit te schakelen in geval van grote calamiteiten in Abcoude of Amsterdam Zuidoost.

De gemeente is met de aannemer overeengekomen dat de doseersluis begin december in werking zou treden. Wegens leverantieproblemen van de apparatuur, is er enige vertraging opgetreden ten opzichte van de oorspronkelijke planning. Naar verwachting wordt de doseersluis nu begin januari 2006 in gebruik genomen. Deze zal dan van maandag tot en met vrijdag in bedrijf zijn tussen 16.00 uur en 18.30 uur.
---

8 december 2005
Gemeentegids 2005/2006
Burgerjaarverslag 2004
Digitale nieuwsbrief
Connectcar

© 2005 Gemeente Abcoude. Disclaimer