KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

8-12-2005

Lisa Westerhof en Gea Jutjens rukken op tijdens WK Laser Radial

When the going gets tough, the tough get going, was de uitspraak van coach Mark Littlejohn, wat betekent dat wanneer een situatie moeilijk wordt, sterke personen harder gaan werken en niet opgeven. Dit gold zeker voor de Nederlandse meiden op de vierde wedstrijddag van het wereldkampioenschap Laser Radial. Met een wind van 14-16 knopen, windkracht vier, vochten de dames om een plek binnen de top tien.

Lisa Westerhof liet tijdens de vierde wedstrijddag het achterste van haar tong zien. Hoewel ze ongeveer 5 kilo lichter is dan haar
concurrenten wist ze zich goed staande te houden met de pittige wind. Vooraf zei ze tegen coach Mark Littlejohn: ik moet wel alles goed doen om een goed resultaat neet zetten. En dat deed ze, haar beide starts waren goed, ze ging precies op het startsignaal over de startlijn. Beide keren kwam ze als vijfde bij de bovenboei. Helaas moest ze nog een aantal boten voor laten gaan, ze finishte tijdens de eerste wedstrijd als elfde en tijdens de tweede wedstrijd als twaalfde. Lisa staat nu na acht races en een afrek op een elfde plaats in het tussenklassement.

De sprong voorwaarts van Gea Jutjens in het tussenklassement was nog groter. Ze finishte voor de Braziliaanse kust bij Fortaleza als zesde en tiende. Dat tilde haar in het klassement van de 29e naar de 14e plek.

Ondanks dat Merel Witteveen een beetje teleurgesteld was dat ze de Goldfleet niet had gehaald, toonde ze gisteren karakter en wist een tweede en een vierde plaats te behalen in de Silverfleet.
Annemieke Bes had een minder goede dag, ze eindigde op een 16e en een Silverfleet.

De Amerikaanse Paige Railey maakt vooralsnog de meeste aanspraak op de wereldtitel. Haar landgenote Anna Tunnicliffe en de Duitse Petra Niemann zijn de naaste concurrentes.

Stand na acht races in de Goldfleet:

1. Paige Railey

2. Anna Tunnicliffe

3. Petra Niemann
11. Lisa Westerhof
13. Gea Jutjens

Stand na acht races in de Silverfleet:
6. Merel Witteveen
11. Annemieke Bes

Internetadres: www.2005laserworlds.com.br
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl