Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht 08-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vechtpartij automobilisten

IJSSELSTEIN De politie heeft woensdagmiddag een 19-jarige man uit IJsselstein aangehouden wegens poging tot zware mishandeling. De verdachte ging omstreeks half drie een andere automobilist te lijf met een zogenoemde lifehammer.

De vechtpartij vond plaats op het parkeerterrein van de Vingerhoekhof in IJsselstein. Het slachtoffer, een 57-jarige inwoner van Wassenaar, stond met zijn auto te wachten op een parkeerplek. Toen een plaatsje vrijkwam, schoot de IJsselsteiner er snel in. Daarbij raakte hij bijna de auto van de man uit Wassenaar.

Het slachtoffer stapte uit om de jongeman aan te spreken op zijn gedrag. Die begon echter onmiddellijk te schelden, pakte een ruitentikker uit zijn auto en sloeg de man zonder pardon op zijn hoofd.

Getuigen zagen dit gebeuren. Een van hen, een 55-jarige vrouw uit IJsselstein, sprong tussenbeiden. Daarop hield de jongen op met slaan. Intussen was de politie gewaarschuwd. Die hield de IJsselsteiner aan. De man is in verzekering gesteld.

Winkeldief gepakt

VIANEN Een 47-jarige man uit IJsselstein is woensdagmiddag aangehouden in Vianen wegens winkeldiefstal van parfum ter waarde van 200 euro.

Personeel van een winkel aan de Langendijk zag de man omstreeks half vier spullen in zijn tas stoppen en de winkel verlaten zonder af te rekenen. Daarop zette een van hen de achtervolging in. Buiten haalde de man spullen uit de tas en gooide deze weg. Een politieagent in burger hield de man aan en droeg hem aan zijn collegas over.

Frontale aanrijding twee fietsers

HOUTEN Een 45-jarige fietser uit Houten is woensdagmiddag licht gewond geraakt bij een frontale aanrijding met een andere fietser. Het ongeval vond plaats op de Notengaarde in Houten.

De andere fietser, een 22-jarige Houtenaar, reed tegen het verkeer in om een busje heen. Daarbij kwam hij in botsing met de 45-jarige man die hem tegemoet fietste. Die viel en liep daarbij pijnlijke ribben op. De man is onderzocht door een motorambulance.