Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 8 december 2005

Brandweeracties sterk veroordeeld door LPF

Max Hermans van de Lijst Pim Fortuyn heeft geen goed woord over voor de wilde acties van de brandweerlieden op de wegen vandaag: 'Bij een volgende actie dienen zij direct van de weg te worden verwijderd'.

"Van professionals, die zich dagelijks richten op de veiligheid van mensen mag worden verwacht dat ze niet zelf gevaarlijke situaties creëren. Vanmorgen was er sprake van diverse kop-staartbotsingen op de wegen die ernstige gevolgen zouden kunnen hebben. Ik zou graag zien dat wordt onderzocht in hoeverre geleden schade op de brandweerlieden kan worden verhaald", aldus LPF-woordvoerder Hermans.

Hermans heeft minister Remkes (BZK) gevraagd om ingeval van vervolgacties direct op te treden door de actievoerders van de wegen te verwijderen.

Vragen van het lid Hermans aan de minister van Verkeer en Waterstaat aangaande de "wilde stakingen"van brandweerlieden


* Wat is uit het oogpunt van verkeersveiligheid het oordeel van de minister over de wilde stakingen van brandweerlieden op donderdag 08-12-05?
* Beschikt de minister uit hoofde van verkeersveiligheid over mogelijkheden om acties als deze te voorkomen dan wel bestrijden? Zo ja, welke?
* Is de minister bereid, mits zij over mogelijkheden beschikt, deze in te zetten om dergelijke acties te voorkomen?
* Is de minister bereid om met betrokken collega's in overleg te treden om te bezien of acties als deze kunnen worden voorkomen? Zo neen, waarom niet?