Time : 12:47:46 PM
Date : Thursday, December 08, 2005
Sender Name: SETCa-BBTK

De acties van de BBTK om het Generatiepact bij te sturen, zijn een onvervalst succes!

In de distributiesector is, ondanks het leger deurwaarders dat op de been werd gebracht, bijna 100% van de winkelcentra, hypermarkten en grootwarenhuizen in Wallonië gesloten. In Brussel ligt 90 % van de sector plat. In Vlaanderen ligt het percentage hoger dan 75%. Overal waar de directies gepoogd hebben om de winkels te openen, moesten ze vaststellen dat het personeel niet was komen werken. Ongetwijfeld zal de houding van de directies (dwangsommen, ganse legers deurwaarders,...) in de komende weken zware gevolgen hebben voor de sociale verhoudingen in de sector.

In de Social Profit werden acties in de gewesten opgezet, maar het merendeel van de militanten van de sector is naar het kabinet van SP.a-Minister Vanvelthoven (Werk) getrokken. Een afvaardiging werd ontvangen door de Kabinetschef die, zonder beloftes te doen, zei zich bewust te zijn van de specifieke problemen van de sector en zich ertoe verbonden heeft om hier snel op terug te komen en een mogelijke oplossing te zoeken.

In de sector van de Financiën vonden sensibiliseringsvergaderingen plaats in de Banken waarbij pamfletten werden uitgedeeld de zetels en de kantoren. Voor de Verzekeringen werd een gerichte actie gevoerd bij Winterthur om een akkoord in de sector en in het kader van het Generatiepact te eisen. De Voorzitter van Assuralia (de werkgeversfederatie van de verzekeringen) staat eveneens aan het hoofd van Winterthur. Ook hier is deze actie een succes, want de zetels van Brussel en Antwerpen liggen volledig plat.

UW CONTACTPERSONEN...
... in de Handel:

Christian Roland
Voorzitter van de BBTK-SETCa
Gsm: 0475/34.94.61.

Erwin De Deyn
Ondervoorzitter BBTK-SETCa
Gsm: 0475/27.31.33.

Pia Desmet
Federaal Secretaris BBTK-SETCa
Gsm: 0495/64.74.24.

Myriam Delmée
Federaal Secretaris BBTK-SETCa
Gsm: 0474/74.44.04.

... in de Financiën :
Jean Michel Cappoen
Algemeen Secretaris BBTK-SETCa
Gsm : 0475.25.04.84.

... in de Social Profit:
Jean-Marie Léonard
Federaal Secretaris BBTK-SETCa
Gsm : 0475/35.97.28.

André Langenus
Federaal Secretaris BBTK-SETCa
Gsm 0475/95.27.64.