Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 december 2005

Politie ontmantelt hennepplantage

Politie houdt eigenaar aan en neemt apparatuur en 2400 planten in beslag

Daarle

Woensdagmorgen 7 december treft de politie in een schuur naast een woning aan de Kruimersweg in Daarle een professionele hennepplantage aan. Alle apparatuur en in totaal 2400 hennepplanten worden door de politie in beslag genomen. Deze zullen vernietigd worden. De politie houdt de 35 jarige bewoner aan. De man is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-154859)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Woensdag 7 december rijdt een 57 jarige vrouw uit Hengelo met haar auto vanuit een uitrit behorende bij de Anninksweg, de Bergweg op. Op dat moment nadert haar van links op de Bergweg een 25 jarige Hengelose op de fiets. De 57 jarige vrouw laat de fietser niet voorgaan waardoor tussen beiden een aanrijding ontstaat. De 25 jarige vrouw raakt gewond en wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-155145)

Auto rijdt fietser aan

Fietser wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Vriezenveen

Woensdagmiddag 7 december vindt een aanrijding plaats op de kruising Koningsweg en Mauritshof in Vriezenveen. Een 20 jarige automobiliste uit Vriezenveen rijdt vanuit een uitrit behorende bij de Mauritshof, de Koningsweg op. Zij ziet de fietser te laat, die haar van links op de Koningsweg nadert. Een aanrijding is het gevolg. De fietser, een 52 jarige man uit Westerhaar, raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-154778)

Automobilist aangehouden

Politie houdt bestuurder van een auto aan omdat deze mogelijk onder invloed van drugs verkeert

Enschede

Woensdagmiddag 7 december omstreeks 15.50 uur controleren politieagenten op de Wenninkgaarde in Enschede een 29 jarige automobilist uit Enschede. De agenten vermoeden dat de man onder invloed van drugs is en houden hem aan. Het blijkt te gaan om een 29 jarige Enschedeër. Bij hem wordt bloed afgenomen. Tijdens verhoor bekent de 29 jarige man meerdere joints te hebben gerookt. Verder blijkt de man niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-155098)

Fietser door auto aangereden

Fietser wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Enschede

Een 40 jarige Enschedeër rijdt woensdagmorgen 7 december omstreeks 11.45 uur op het Zijpendaal in zijn woonplaats. Op de kruising met de Broekheurnerrondweg nadert hem vanaf het fietspad van de Broekheurnerrondweg een fiets. De 40 jarige man verleent geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstaat. De fietser, een 68 jarige vrouw uit Enschede, raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-154925)

Winkeldief betrapt

Winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Enschede

Woensdagmiddag 7 december betrapt personeel van een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede een winkeldief. Een van de medewerkers spreekt de man hierop aan. Op dat moment rent de man weg, gedraagt zich agressief richting een klant en wordt vervolgens bij de deur door een getuige tegengehouden. De man blijkt meerdere goederen onder zijn jas te hebben gestopt. Hij legt deze terug in de vakken en wordt vervolgens agressief richting het winkelpersoneel omdat zij hem niet willen laten gaan. De politie houdt de verdachte, een 34 jarige Enschedeër, aan. Eerder die middag blijkt ook een winkeldiefstal te hebben plaatsgevonden in een winkel aan de Kalanderstraat. Gezien het signalement van de dader bestaat het vermoeden dat de 34 jarige man ook hierbij betrokken is. De man is een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-155131)

70 weggebruikers bekeurd

Automobilisten, bromfietsers en fietsers worden voor diverse verkeersovertredingen bekeurd

Enschede

De politie houdt woensdagmiddag en -avond een verkeerscontrole aan de Wenninkgaarde in Enschede. Hierbij worden in totaal 77 mensen bekeurd waaronder automobilisten, bromfietsers en fietsers. Bekeurd is onder meer voor de volgende verkeersovertredingen: . te hoge constructiesnelheid bromfietsen . het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat . het niet dragen van een autogordel . het niet voeren van de juiste (fiets-)verlichting (05-155106)

Autokrakers aangehouden

Vrouw ontdekt dat haar auto wordt gestole, alarmeert de politie, die vervolgens twee verdachten aanhoudt

Enschede

Donderdag 8 december omstreeks 01.45 uur ziet een 26-jarige vrouw vanuit een raam van haar woning aan de Stephensonstraat in Enschede dat haar auto gestolen wordt. Zij alarmeert direct de politie. Politieagenten zien kort daarna de gestolen auto aan de Oldenzaalsestraat in Enschede in de berm staan. Naast de auto staan twee mannen. Beide mannen, een 17 en 21 jarige (woonplaats nog onbekend) worden door de politie aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. De auto is in beslag genomen. (05-155273)

Burenruzie loopt uit de hand

Onenigheid tussen buren leidt tot mishandeling; politie houdt verdachte aan

Hengelo

Woensdagavond 7 december komt omstreeks 21.00 uur een melding binnen van problemen tussen buurtbewoners aan de Vleermuisstraat in Hengelo. Politieagenten treffen in genoemde straat een 47 jarige bewoner aan met een flinke hoofdwond. Hij vertelt dat zijn 53 jarige buurman hem met een voorwerp op het hoofd heeft geslagen. De twee blijken al lange tijd onenigheid met elkaar te hebben. Woensdagavond loopt de onenigheid zodanig uit de hand dat de 53 jarige man een stuk hout pakt en daarmee zijn buurman slaat. De politie houdt de 53 jarige man aan. De verdachte wordt voor nader verhoor opgesloten. De 47 jarige man heeft inmiddels aangifte gedaan. Hij zal zich onder doktersbehandeling laten stellen. (05-155233)

Verkeerscontrole na klachten buurt

Politie houdt snelheidscontrole na klachten uit de buurt; overtreders blijken veelal in dezelfde wijk te wonen

Haaksbergen

Bij de politie komen klachten binnen van bewoners aan de Gerard Terborghstraat en Govert Flinckstraat in Haaksbergen. Volgens de bewoners wordt er te hard gereden in de straat. In genoemde straten geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Reden voor de politie om een verkeerscontrole te houden. Woensdagmorgen 7 december worden van 10.15 tot 11.15 uur 71 passanten gecontroleerd. 24 automobilisten blijken te hard te rijden en worden bekeurd. Hoogstgemeten snelheid is 53 km per uur. Opvallend is dat de overtreders voornamelijk mensen zijn, die in dezelfde wijk of in de aangrenzende wijk wonen. (05-154940)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --