Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na rammen politieauto

Publicatiedatum: 8-12-2005 13:20:10

De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag op de Hoflaan een 37-jarige man uit het Overijsselse Hengelo aangehouden wegens onder meer poging tot doodslag. De man was even voor twee uur op de Velperbuitensingel ingereden op twee agenten en daarbij kennelijk met opzet tegen een politiewagen gebotst. De agenten bleven daarbij ongedeerd maar de politiewagen liep flinke schade op. Na de aanrijding ging de Hengeloër er vandoor. De man liet op de Hoflaan zijn wagen achter maar kon op aanwijzen van omstanders in een pand aan de Hoflaan worden aangehouden.

Surveillerende agenten hadden de man al eerder opgemerkt op de Velperweg en wilden daarbij een controle instellen omdat zij vermoedden dat hij zich bezighield met drugshandel. De man wist toen echter te ontkomen en parkeerde zijn wagen aan de Velperbuitensingel en liet hem daar achter. Toen andere agenten de wagen even later opmerkten zagen ze de Hengeloër weer instappen en wegrijden. De agenten wilden daarop de uitrit van de parkeerplaats blokkeren om alsnog een controle in te stellen. De Hengeloër probeerde zich echter wederom aan de controle te onttrekken en reed de politiewagen aan. Na de aanrijding vluchtte hij weg. Uiteindelijk werd hij alsnog aangehouden op de Hoflaan. Bij zijn aanhouding bleek hij ruim 30 gram cocaïne bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Door de twee aangereden agenten is aangifte gedaan van poging tot doodslag danwel zware mishandeling. Het rijbewijs van de Hengeloër is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw (75) verjaagt insluipsters

Publicatiedatum: 8-12-2005 13:19:24

Een 75-jarige bewoonster uit de wijk Sonsbeekkwartier in Arnhem heeft woensdagmiddag twee insluipsters uit haar woning verjaagd. De vrouw kreeg omstreeks twee uur bezoek van een onbekende vrouw die met een smoesje aan de deur kwam. Door een leugenachtig verhaal wist ze toch het vertrouwen van de 75-jarige bewoonster te wekken, waarop ze werd binnengelaten. Eenmaal binnen bleek er ook een tweede vrouw binnen te zijn gekomen waarna de bewoonster argwaan kreeg. Ze wist de beide vrouwen haar woning uit te werken waarna ze verdwenen. Even later merkte de 75-jarige vrouw dat haar woning doorzocht was en dat er spullen waren verdwenen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee vrouwen: één van ongeveer 25 jaar met een gezet postuur die met een buitenlands accent sprak en in het zwart gekleed was. De ander was ongeveer even oud en had een smal postuur. De politie waarschuwt alert te zijn op dergelijke praktijken en adviseert nooit zomaar vreemden binnen te laten in de woning. De zaak wordt nog verder onderzocht maar tot dusver heeft de politie weinig aanknopingspunten. Wellicht dat er getuigen zijn die de beide vrouwen in de wijk hebben gezien en meer informatie hebben. In dat geval kan men contact opnemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij ontmanteld in woning

Publicatiedatum: 8-12-2005 13:18:51

Bij de ontmanteling van een hennepkwekerij in een woning in de wijk Geitenkamp in Arnhem heeft de politie woensdag ruim 240 planten in beslag genomen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd in beslag genomen. De goederen werden later vernietigd. Door het energiebedrijf is de stroommeter uit huis gehaald omdat er illegaal stroom werd afgetapt. Er werden bij de ontmanteling geen personen in de woning aangetroffen. De politie is nog wel op zoek naar de verantwoordelijk voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij. Er werd besloten tot het instellen van een onderzoek in de woning nadat er bij de politie anonieme tips waren binnengekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 8-12-2005 13:18:24

De Arnhemse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de wijk Over het lange Water een 56-jarige man aangehouden wegens herhaalde geluidsoverlast. Buurtbewoners hadden al eerder geklaagd over de herrie die de man zou veroorzaken. Nadat agenten de oren te luisteren hadden gelegd bleek de man zijn TV hard aan hebben staan. De Arnhemmer, die kennelijk onder invloed van alcohol was, werd de wacht aangezegd. Later werd er wederom geklaagd over geluid waarop agenten andermaal naar de woning van de Arnhemmer togen. Nu bleek de man lawaai te veroorzaken door met meubilair te schuiven en te bonken. De man werd daarop aangehouden. Hij is later op de dag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - minderjarige meisjes aangehouden na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 8-12-2005 13:17:11

Twee minderjarige meisjes uit Arnhem en Oosterbeek zijn woensdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden in verband met winkeldiefstal. Rond half drie werd bij een modezaak aan de Vijzelstraat een zestienjarig meisje uit Arnhem door de politie aangehouden. Volgens winkelpersoneel had ze een tas gestolen. De jeugdige Arnhemse bleek die ook bij zich te hebben maar het meisje verklaarde niet te weten hoe ze er aan kwam. Diefstal werd door het meisje ontkend. De Arnhemse is na verhoor vrijgelaten. Justitie zal zich verder over haar lot buigen.
Een zestienjarig meisje uit Oosterbeek werd even later aangehouden nadat ze was betrapt op diefstal in een kledingzaak aan de Ketelstraat. Volgens een beveiligingsmedewerker zou de Oosterbeekse laarzen hebben gestolen ter waarde van ruim 120 euro. Nadat de politie erbij was gehaald werd het meisje aangehouden. Tegenover de agenten bekende de Oosterbeekse te hebben gestolen. De Oosterbeekse is na verhoor aan haar ouders overgedragen. In overleg met justitie zal ze een alternatieve straf moeten ondergaan via bureau Halt. De buit is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden