Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Woensdag 7 december 2005

Man aangehouden met 2,8 ton illegaal vuurwerk

Almelo - Maandag 5 december jl. heeft het Interregionaal Milieuteam Noord- en Oost-Nederland (IMT NON) een 39-jarige man uit Tubbergen aangehouden met 2,8 ton zwaar illegaal vuurwerk in zijn bestelauto. De man is op verdenking van het bezit en de handel in illegaal vuurwerk aangehouden en ingesloten. Naar deze zaak wordt een nader onderzoek ingesteld. De partij vuurwerk die in beslag is genomen zal worden vernietigd.

De partij vuurwerk bestond onder andere uit duizend lawinevuurpijlen, tientallen Chinese rollen en zwaar Scandinavisch vuurwerk. De straatwaarde wordt geschat op 25.000 euro.

Het IMT NON werkt in dit onderzoek nauw samen met de politiekorpsen Twente, Noord- en Oost-Gelderland en IJsselland. Het onderzoek naar illegaal vuurwerk staat onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie in 's- Gravenhage.

Het bezit van dergelijk zwaar illegaal vuurwerk is zeer gevaarlijk door mogelijk explosiegevaar en ondeskundig gebruik.

NB: Het IMT NON is onderdeel van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland en richt zich op ketengerichte milieucriminaliteit in het Noordoosten van het land onder leiding van het Functioneel Parket.

Noot voor de redactie (

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland