Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

8 december 2005

Wilp - Vrachtauto schept tien geleiders

Een vrachtwagenchauffeur uit Den Ham lette afgelopen nacht (8/12) rond 00.20 uur waarschijnlijk even niet goed op. Hierdoor raakte hij op de A1 ter hoogte van de afrit Twello/Wilp tien metalen geleiders, die daar stonden wegens wegwerkzaamheden. Doordat de geleiders rondvlogen, raakten drie auto's beschadigd. Gelukkig raakte niemand gewond.

Warnsveld - Gewond na aanrijding

Een 27-jarige automobiliste uit Neede raakte woensdagavond (7/12) rond 22.45 uur gewond nadat ze wilde uitwijken voor een vrachtwagen. Dit gebeurde op de Lochemseweg. Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Soest wilde achteruit een oprit op rijden. Hij stond nog gedeeltelijk op de weg toen de Needse aan kwam rijden. Ze remde af, maar haar auto schoof door en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw droeg waarschijnlijk geen gordel en kwam door de klap met hoofd tegen de voorruit. Zij werd met onbekende verwondingen met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lochem - Inbraak in bouwcontainer

In een bouwcontainer aan de Aalsvoort werd in de nacht van dinsdag op woensdag (7/12) ingebroken. De container stond op een vrachtwagen en zou woensdagochtend opgehaald worden. Van de container werd een slot vernield. Weggenomen werd een hoeveelheid elektrische gereedschap, waaronder een decoupeerzaag, zaagmachine, boormachine, slijpmachine, cirkelzaag, schaafmachine en een gereedschapskist met inhoud. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Inbraak in woning

In een woning aan de Mr. Th. Heemskerkstraat werd dinsdag (7/12) ingebroken. Er werd een hekwerk vernield en men kon zo in de tuin komen. Verder werd een ruit vernield. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werden onder andere een computersysteemkast, cd's en een spelcomputer met spelletjes. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Inbraak op bouwterrein

Op een bouwterrein aan de Harenbergweg werd in de nacht van maandag op dinsdag (7/12) ingebroken in een container. Weggenomen werden een houten kist met handgereedschap en diverse gereedschappen, waaronder een waterzaag, een waterboor, een sleuvenfrees, een elektrische schaaf en een accuboormachine. Verder werd een compressor in het water gegooid. Men is vermoedelijk aan de zijde van de Harenbergweg het terrein opgekomen. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Inbraak kinderboerderij

Bij de kinderboerderij aan de Schouwlaaksweg werd in de nacht van maandag op dinsdag (7/12) ingebroken in het kantoortje en het informatiecentrum. Weggenomen werden een telefoon en sleutels. Van de gebouwen werd een ruit vernield om binnen te komen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brummen - Inbraak in supermarkt

In een supermarkt aan de Arnhesestraat werd afgelopen nacht (8/12) ingebroken. Dit moet rond 03.25 uur gebeurd zijn. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden in elk geval een doos met pakjes shag en een doos met pakjes sigaretten. De politie is een onderzoek gestart.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --