Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland bereidt zich voor, Dubai verwelkomt A1 thuis

Dubai, 8 december 2005

De zesde ronde van de A1 Grand Prix series betekent dat het kampioenschap terugkeerd naar het land waar het in 2004 allemaal begon, Dubai. In maart 2004 viel de lancering van de A1 Grand Prix samen met de officiele opening van het Dubai Autodrome. Halverwege het openingsjaar is het dan ook passend dat het gloednieuwe circuit gastheer is voor de zesde race. A1 Team Nederland hoopt opnieuw de opgaande lijn voort te kunnen zetten dit weekend, nadat in Maleisie al bleek dat het team in ieder geval wat tijden betreft mee kon komen met de top.

Voor A1 Team Nederland, dat momenteel gedeeld zesde staat in het kampioenschap, komen beide coureurs in actie dit weekend.Jeroen Bleekemolen zal naar buiten gaan voor twee extra test sessies op vrijdagochtend, voor een shake down van de tweede Zytek motor. Bleekemolen, die de baan al kent van zijn race met Spyker in het FIA GT kampioenschap twee weken geleden, zal zijn best doen om zoveel mogelijk data te verzamelen op een baan waar slechts weinig andere coureurs al eerder gereden hebben.

Jeroen Bleekemolen; "Natuurlijk vind ik het leuk om weer in de A1 auto te rijden. In het begin zal de baan ontzettend glad zijn, er ligt hier veel zand op de baan. Dat merkte ik al toen ik hier twee weken geleden reed. Het eerste half uur kan je niet echt veel doen omdat de grip zo slecht is. Maar rijden is rijden en natuurlijk zal ik mijn best doen om zoveel mogelijk over de auto en de baan te weten te komen voor de rest van het weekend en proberen om zover mogelijk voorin te staan. Het testen van de nieuwe motor is niet echt moeilijk, je moet alleen een of twee installatierondes rijden. Daarna kan je voluit gaan, dat moet geen probleem zijn voor de motor. Het circuit op zich is wel leuk, niet heel erg spectaculair. Het grootste probleem het hele weekend blijft het zand".

Voor Jos Verstappen is het Dubai Autodrome opnieuw een compleet nieuw circuit.Na aankomst op het circuit voor de eerste keer liep Verstappen een rondje over de baan om een eerste indruk te krijgen.

Jos Verstappen; "Er zijn een paar leuke bochten hier. Ik denk wel dat inhalen wel eens lastig kan worden hier. Hoe groot het probleem met zand op de baan zal zijn hangt ook een beetje af van de windsterkte en - richting, maar nu ik het gezien heb denk ik dat het gedurende het hele weekend wel een punt zal blijven. We zijn niet van plan om de set up van de auto hiervoor aan te passen, je moet je als rijder meer aanpassen aan de omstandigheden".

A1 Team Nederland Seat Holder Jan Lammers hoopt dat de opgaande lijn die het team al liet zien op Sepang voortgezet kan worden. Daarbij zal A1 Team Nederland hard werken om via oefenen en mogelijk technische aanpassingen Jos beter van de startgrid te laten vertrekken.

Jan Lammers; "Het is voor iedereen natuurlijk hartstikke leuk en ook wel speciaal om de achtertuin van de oprichter van A1, Sheikh Maktoum, te racen. Het is de thuisrace van A1. De opgave is natuurlijk dat we de progressie die we nu qua snelheid hebben gevonden voor te zetten. We hadden pech in Maleisie met de start, maar wat tijden betreft zitten we dicht tegen de kop. De eerste test daarvoor, op een circuit dat nog volop in opbouw is, zal morgenochtend zijn".

Het Dubai Autodrome & Business park is het eerste complete volledig geintegreerde autosport complex in de regio. De baan, die over alle FIA licenties beschikt, heeft een lengte van 5,39 kilometer. Het circuit is iets meer dan anderhalf jaar oud en ligt net buiten het centrum van Dubai.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrije foto's kunt u vinden op www.A1teamnedfoto.nl