Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

08 december 2005

Putten - Gewapende overval op tankstation

Op woensdag (07-12) vond er rond 17.40 uur een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Oude Rijksweg waarbij een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt. Een man met een bivakmuts eiste geld van een medewerker van het tankstation en bedreigde hem daarbij met een mes. De medewerker gaf het geld aan de overvaller, die er vervolgens te voet vandoor ging. De dader droeg een donkere bivakmuts en sprak met een buitenlands accent. De politie is een onderzoek gestart.

Epe - Veelpleger aangehouden

De politie heeft op dinsdagmorgen (06-12) een 18-jarige veelpleger uit Vaassen aangehouden. De man had in november j.l. personeel van een uitzendbureau aan de Dorpsstraat bedreigd omdat hij zijn loon niet op tijd ontvangen zou hebben. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Ermelo - Recreatiewoning uitgebrand Op een recreatiepark aan de Eendenparkweg is in de nacht van woensdag op donderdag (07/08-12) een chalet geheel uitgebrand. Rond 00.20 uur werd de brand gemeld. Politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. De brandweer had de brand snel onder controle en stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Niemand raakte gewond.

Harderwijk - Fietsster gewond

Een 28-jarige vrouw uit Harderwijk fietste over de Stadswei en kwam door onbekende oorzaak ten val. Het ongeval gebeurde op woensdag (07-12) rond 11.15 uur. De vrouw werd met een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Nunspeet - Verlichting niet in orde: 10 boetes

Na vele klachten van het publiek over vervelend gedrag van schoolgaande jeugd op de fiets heeft de politie op donderdagmorgen (08-12) een controle gehouden op fietspaden op de route Nunspeet -Uddel. Tijdens deze controle werd ook de verlichting geïnspecteerd en kregen 10 bestuurders een boete voor niet werkende cq ontbrekende verlichting. Eén van die bestuurders negeerde het stopteken en kon even later door een motorrijder worden staande gehouden. Betreffende actie zal de komende tijd herhaald worden.

Harderwijk/Ermelo - Verlichting en papieren niet in orde De politie Harderwijk en Ermelo hebben op woensdagmorgen (07-12) op vier verschillende locaties een verlichtings- en bromfietscontrole gehouden. Aan 55 bestuurders werd een boete uitgedeeld voor de volgende overtredingen: 10 x constructie snelheid 10 x niet de juiste rijbaan volgen 2 x niet dragen helm op bromfiets 26 x verlichting 1 x fietser rijden door rood verkeerslicht 3 x niet voeren van gele plaat 1 x niet voldoen aan stopteken 1 x niet tonen verzekeringspapieren 1 x niet tonen bromfietscertificaat

Hulshorst - Scooterbestuurder gewond

Een 16-jarige scooterbestuurder uit Nunspeet verloor op woensdag (07/12) rond 17.10 uur de macht over het stuur op het fietspad van de Harderwijkerweg. De jongen werd met een pijnlijke schouder voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Putten - Drankrijder

Een 19-jarige automobilist uit Putten bleek bij een politiecontrole op woensdag (07-12) rond 19.45 uur op de Papiermakerstraat onder invloed van alcohol. De man blies 0,64 promille en de politie maakte proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --