Provincie Overijssel

⬠55.000,- subsidie voor ruimtelijke projecten

De provincie stelt ruim 55 duizend euro beschikbaar voor drie ruimtelijke projecten in Overijssel. Het gaat om de ontwikkeling van een Milieuvisie voor de A 28 zone en de ontwikkeling van een beleidsvisie Externe Veiligheid door de gemeente Zwolle. Deze projecten zijn gehonoreerd met subsidies van maximaal ⬠25.600,-- en ⬠17.175,--. De gemeente Hellendoorn ontvangt een subsidie van maximaal ⬠13.000,-- voor onderzoek naar de verplaatsing van Koninklijke ten Cate naar het High Tech Textile Park in Nijverdal.

Deze beide visies van de gemeente Zwolle zijn bepalend voor de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden langs de A-28. Daarnaast geven ze inzicht in de randvoorwaarden en maatregelen die noodzakelijk zijn om dit te realiseren.

De gemeente Hellendoorn gaat aan de slag met een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden van clustering van drie vestigingen van Koninklijke te Cate op een toekomstig bedrijventerrein in Nijverdal-Noord âHigh Tech Textile Parkâ. Dit bedrijventerrein is niet alleen vernieuwend qua opzet en invulling, maar vervult ook een pilotfunctie voor de nieuwe omgevingsvergunning van VROM. In het onderzoek is er ook aandacht voor de herbestemming en herontwikkeling van de vrijkomende karakteristieke fabriekscomplexen.

Vanaf 1 januari 2006 verandert de aanvraagprocedure van deze subsidieregeling âEffectuering ruimtelijke beleidâ. Subsidieaanvragen kunnen dan gedurende het gehele jaar worden ingediend, en worden behandeld op volgorde van ontvangst. Daarmee komt een einde aan de jarenlange traditie van verdeelrondes, zogenaamde tranches. In het Uitvoeringsbesluit Subsidies Overijssel 2005 is deze subsidie terug te vinden onder paragraaf 1 van Hoofdstuk 5 Bijzondere Bepalingen Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid.