Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

BN-ers geven rondleiding door Aviodrome bij presentatie 'Gewoon Vliegen'

....een boek dat ook voor mensen is die niets met vliegen hebben…

Lelystad, 8 december 2005 - Op zondag 18 december 2005 wordt het boek 'Gewoon Vliegen' van vlieger-schrijver Jan Cocheret gepresenteerd in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. 'Gewoon Vliegen...' is een bundeling verhalen vanuit de cockpit.

Voorafgaand aan de presentatie om 16.00 uur, worden vanaf 14.00 uur alle bezoekers van het luchtvaart-themapark rondgeleid door grote namen uit de TV- en luchtvaartwereld, waaronder Milika Peterzon en Cilly Dartell (Hart van Nederland), Leo van der Goot, Red Bull Airrace-vlieger Frank Versteegh, Jan Tuyp (BZN) en de acteurs Rob van Hulst en Cees Heijne. Alle bezoekers van de Aviodrome kunnen gratis aan deze bijzondere rondleidingen deelnemen!

Romantiek...?

'Gewoon vliegen...', de wereld gezien door een pilotenbril. Een wereld die misschien niet zo romantisch is als veel mensen wel denken. 'Gewoon Vliegen...' is een gebundelde verzameling verrassende en hilarische verhalen over vliegen, vliegtuigen en reizen. Het boek is niet alleen bedoeld voor de liefhebbers van de luchtvaart. Het is voor iedereen, misschien zelfs juist voor mensen die niets met vliegen hebben…

Jan Cocheret

Een biografie van een schrijvende vlieger in een notendop: na een acteercarrière van acht jaar, wordt Jan Cocheret in 1985 aangenomen als piloot bij Air Holland. Al snel wordt hij gezagvoerder en instructeur op de Boeing 757, maar na de doorstart van de luchtvaartmaatschappij in 1991 gaat hij naast het vliegen ook als manager Public Relations aan de slag. Die zijstap is het begin van een journalistieke carrière. Hij schrijft en fotografeert o.a. voor Panorama en werkt als freelance eindredacteur bij de AVRO radio. Sinds 1995 maakt hij reportages, interviews en vooral columns voor het luchtvaartmagazine Piloot en Vliegtuig. Deze columns vormen samen met zijn fotografie de basis voor 'Gewoon Vliegen...'.

Sinds 1997 is Jan Cocheret regelmatig te gast bij radio en televisie als luchtvaartdeskundige van het Platform Nederlandse Luchtvaart. Daarnaast blijft hij vliegen, onder andere als piloot van de historische DC-2 'Uiver' uit de collectie van de Aviodrome. Sinds 2000 werkt Cocheret bij DHL in Brussel als gezagvoerder en instructeur/examinator op Boeing 757 vrachtvliegtuigen, maar dat belet hem niet om zich steeds meer op het schrijven te richten. 'Gewoon Vliegen ...' is het eerste boek van deze vliegende schrijver.

Gewoon Vliegen...

Het boek 'Gewoon Vliegen...' is te koop bij de Aviodrome of kan worden besteld via www.aviodrome.nl/museumshop. Meer informatie over het boek is ook te vinden op www.gewoonvliegen.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is op zondag 18 december, zoals iedere dag met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties, geopend van 10:00-17:00 uur. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. De Aviodrome is op nieuwjaarsdag gesloten.


- - -

Noot voor de redactie,