Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Ben Gosschalk genomineerd als sportman van het jaar

08/12/2005

Epe, 8 december 2005
Tweespanrijder Ben Gosschalk is genomineerd als sportman van het jaar van de Gemeente Epe. De 28-jarige Epenaar is een van de drie genomineerden voor de titel sportman, - vrouw of - ploeg van het jaar 2005.
Ben eindigde dit jaar op de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap in Zelhem en in de einduitslag van de nationale wedstrijd in Exloo bezette hij eveneens de tweede plaats. Ook internationaal ging het Gosschalk voor de wind. Tijdens de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn behaalde hij mede dankzij een sterke marathonrit de tweede plaats in het eindklassement. Tijdens het Wereldkampioenschap voor tweespannen in het Oostenrijkse Wals-Siezenheim maakte Gosschalk deel uit van het Nederlandse team, dat vijfde werd. In de individuele eindrangschikking eindigde de sympathieke Epenaar op de 17e plaats.
Ben staat tevens bekend als een echte indoor specialist. Zo won hij in januari de prestigieuze indoor marathon van Jumping Amsterdam en sleepte hij de overwinning in de wacht van de indoor wedstrijd die tijdens de KWPN Hengstenkeuring werd gehouden.
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Epe op 2 januari 2006 wordt de winnaar bekend gemaakt.