Gemeente Bernheze


Enquête Kleine Ergernissen

In 2002 heeft de gemeente een enquête Kleine ergernissen gehouden onder alle inwoners van Bernheze. Door die enquête is duidelijk geworden aan welke kleine ergernissen u zich stoort op straat. Hieruit is naar voren gekomen dat u hondenpoep als grootste ergernis ervaart. Een goede tweede is het zwerfvuil. Als derde gaf u aan dat u zich ergert aan het verkeerd parkeren. Naar aanleiding van de resultaten van die enquête is door de gemeente een aantal maatregelen genomen. Er is gestart met het pilotproject aanpak hondenpoepoverlast. Verder heeft de politie beleid uitgezet met betrekking tot controle op rondhangende jeugd en sinds maart 2005 is er een toezichthouder openbare ruimte aangesteld.

Veiligheid

Gemeente Bernheze wil graag haar veiligheidsplan actualiseren. Het onderwerp veiligheid is niet uitsluitend een zaak van gemeente of politie, maar is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van diverse instanties en u als burger. Bernheze gaat het veiligheidsbeleid samen met de politie, Woonmaatschappij Maasland, Woningstichting de Kleine Meierij, Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze en Stichting Diagonaal actualiseren. Burgemeester Heijmans is voorzitter van dit team van veiligheidsdeskundigen.

Enquête

Bovengenoemde partijen hebben gezamenlijk besloten dat ze de enquête van 2002 willen herhalen. We willen dezelfde vragen als in 2002 aan u voorleggen plus een aantal vragen over veiligheid. De resultaten van deze enquête geven ons dan inzicht in de actuele situatie met betrekking tot kleine ergernissen én geven een indruk van het gevoel van veiligheid in Bernheze. In het voorjaar van 2006 komen we terug met de resultaten van de enquête en het vervolg rond het veiligheidsplan.

Geef uw mening!

Wij willen dus graag opnieuw uw mening weten over de kleine ergernissen in uw wijk. Daarnaast willen we graag weten hoe veilig u zich voelt in uw woonomgeving. U kunt onderstaande enquête tot en met 7 januari 2006 aan ons mailen. Wij kunnen dan uw mening in ons veiligheidsplan betrekken. U kunt de enquête overigens ook inleveren op de open dag van het nieuwe gemeentehuis op 7 januari 2006!

Alvast bedankt voor de moeite!

Enqueteformulier kleine ergernissen