--------------------------------------------------------------------------
     Tv- en internetwinkel sit-up Limited anticipeert koopgedrag met      
                planningsoftware van Manhattan Associates                 
--------------------------------------------------------------------------

Beter voorraadbeheer en snel inspelen op consumententrends via verschillende kanalen
Utrecht, 08/12/2005

Manhattan Associates, Inc. (NASDAQ: MANH), een toonaangevende leverancier van supply chain-oplossingen, heeft aangekondigd dat sit-up Limited, een winkel die via tv en andere onlinekanalen verkoopt, de 'Advanced Planning'-oplossing heeft gekozen om de groei van het bedrijf verder te ondersteunen. sit-up zal de onderdelen financiële planning en itemplanning van Manhattan Associates' oplossing in het hele distributienetwerk implementeren. De organisatie zal in staat zijn de planning te automatiseren, snel op consumententrends in te spelen en te voorspellen welke producten zullen verkopen via welk kanaal. Daardoor kan sit-up het koopgedrag van consumenten op alle kanalen voorspellen en tegelijk een overzicht over de prestatie van de hele organisatie blijven behouden.

sit-up, opgericht door topmensen uit de omroep- en retailbranche, was de snelst groeiende tv-winkel in het Verenigd Koninkrijk in 2004. het bedrijf heeft een hele reeks commerciële kanalen via tv ontwikkeld, zoals bid tv, price-drop tv, speek auction tv en Screenshop. Alle kanalen zijn op de digitale satelliet en kabel te bekijken. Bid tv en price-drop tv zijn ook via de digitale tv en via Internet te ontvangen. De oplossing van Manhattan Associates zal de functionaliteit van het gegevensbeheer verbeteren door financiële planning met gedetailleerde itemplanning te combineren. De groei van het bedrijf wordt ondersteund dankzij een goede dienstverlening en effectief voorraadbeheer. De eerst fase van de implementatie zal in april 2006 voltooid zijn.

"Wij hadden een flexibele en schaalbare oplossing nodig die aan onze unieke eisen kon voldoen en met ons mee kon groeien," zegt John Egan, oprichter en directeur van sit-up Limited. "Wij hebben de Advanced Planning-oplossing van Manhattan Associates gekozen omdat deze ons in staat stelt onze planningprocessen van alle verkooppunten ? tv en internet ? te integreren en automatiseren. Met de oplossing kunnen wij ook het kooppatroon van klanten via de verschillende kanalen vaststellen en daarop inspelen. Daardoor zijn wij altijd verzekerd van de juiste voorraad op de juiste plaats en op het juiste tijdstip om zo aan de wensen van klanten te voldoen."

"Wij zijn ervan overtuigd dat onze relatie met sit-up een nieuwe norm is gezet van hoe retailers product- en financiële planning aangaan," zegt Steve Smith, vice president EMEA van Manhattan Associates. "sit-up zendt koopprogramma's via drie televisiekanalen uit en via Internet en Advanced Planning van Manhattan Associates is uitermate geschikt om de verkoopactiviteiten van sit-up te stroomlijnen."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over sit-up Ltd
sit-up Ltd, onderdeel van Telewest Broadband Group, is de eerste tv-retailer in de VK, opgericht om "sit-up"-entertainment koopmogelijkheden in convergentie met tv en internet te ontwikkelen. sit-up, gelanceerd in 2000 door Ashley Faull, John Egan en Chris Manson, richt zijn aandacht puur op de mogelijkheden van koopkanalen voor de nieuwe omroepgeneratie. De naam 'sit-up' weerspiegelt de technologiemix van achteroverleunen (televisie) en zich voorbuigen (computer) ? interactieve tv-kijkers leunen niet alleen achterover en kijken of buigen voor om de computer te gebruiken, maar 'sit-up' van een interactieve kijkervaring genieten of zij nu voor de tv zitten of achter de computer. Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates is een toonaangevende leverancier van supply chain-oplossingen. Zijn oplossingen voor 'demand intelligence', geavanceerde planning, supply chain-planning en -uitvoering en business process platform stellen meer dan 1200 klanten wereldwijd in staat rendabiliteit, performance en concurrentievoordeel te verhogen. Meer informatie op www.manh.com.
Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:MANH0138-3AD466