Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

08 december 2005

Naar aanleiding van de aanhouding van 5 verdachten door het Regionaal Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland in Hattemerbroek heeft de politie in het vervolgonderzoek woensdagavond in Friesland nog eens 5000 kilo illegaal vuurwerk en een partij van 1.1 miljoen sigaretten in beslag genomen.

Na het eerste onderzoek van het Regionaal Vuurwerkteam, waarbij dinsdag (6/12) in een schuur bij een woning in Hattemerbroek een grote partij illegaal vuurwerk is aangetroffen, heeft het team woensdagavond (7/12) in Friesland een vervolgstap in het onderzoek verricht.

Hierbij werd in een loods in de gemeente Menaldumadeel een partij van 5000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Verder vonden de agenten van het Regionaal milieuteam Friesland, dat de zoeking op verzoek van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland uitvoerde, een partij van 1.1 miljoen sigaretten aan. Alle spullen werden in beslag genomen en naast het Regionaal Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland is de Douane ingeschakeld voor de afhandeling van de aangetroffen sigaretten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie te Zwolle. Alle aangehouden verdachten in de leeftijd tussen de 25 en de 63 jaar zitten nog vast.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --