Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 8 december

* POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN NA INBRAAK

BARENDRECHT - Politiepersoneel heeft woensdagavond rond half acht, in een brandgang van de Handelstraat tijdens de achtervolging van een woninginbreker, twee waarschuwingsschoten gelost. Deze inbreker was gewapend met een mes. Politiepersoneel kreeg kort ervoor een melding dat een 33-jarige Barendrechter twee inbrekers had overlopen in zijn woning aan de Handelstraat. Politieagenten zagen de twee verdachten en zetten de achtervolging in. Hierbij werden de twee waarschuwingsschoten gelost. De verdachte zag echter kans om alsnog te ontsnappen in de richting van de Mozartstraat. Bijna gelijkertijd probeerde een andere verdachte er met een auto ervandoor te gaan. Hierbij werd zowel een politieauto als een auto van een burger geraakt. Na de botsingen ging de bestuurder van deze auto er eveneens vandoor. Door politiepersoneel werd in de weide omgeving een onderzoek ingesteld echter de verdachten werden niet meer aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. Door de recherche wordt een nader onderzoek ingesteld.

Ochtenduitgave donderdag 8 december

* BEJAARD ECHTPAAR IN WONING OVERVALLEN
SCHIEDAM - Een bejaard echtpaar van 79 en 81 jaar oud zijn woensdagmorgen rond tien uur in hun woning aan de Delflandseweg overvallen. Tijdens de overval raakte niemand gewond. De verdachte ging er met een geldbedrag vandoor. Het echtpaar dat rond tien uur thuis kwam, na het doen van de boodschappen, stapte in de lift en ging naar hun woning op de zesde etage. De verdachte stapte op dat moment bij het echtpaar in de lift en stapte op dezelfde etage uit. Toen de 79-jarige man zijn boodschappenkarretje over de drempel wilde tillen werd hij plotseling door de man naar binnengeduwd. Vervolgens bedreigde de overvaller het echtpaar met een vuurwapen waarop de man zijn geld uit zijn portemonnee afgaf. De 81-jarige vrouw vluchtte het balkon op en zette het op een gillen. Daarna verdween de overvaller. De politie van district Waterweg-Noord is opzoek naar getuigen van deze overval. Het signalement van de man luidt:
Een negroïde man tussen de 18 en 25 jaar oud, met een lengte van
1.70-1.75. Hij had een tenger postuur en kort onverzorgd zwart kroes haar. Hij droeg een bruine jas met capuchon. Langs de capuchon zat een bontkraag.
Mocht u getuige zijn geweest of over ander informatie beschikken met betrekking tot deze overval neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844.


* GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-ZUIDERPARK- Politiemedewerkers zagen in de nacht van woensdag op donderdag rond twee uur op de Mijnsheerenlaan een auto rijden die enkele weken daarvoor gestolen was aan de Oldegaarde. Hierop ontstond een achtervolging die eindigde op de Kortgenestraat, waar de inzittenden van de auto uit de auto stapten en ervandoor gingen en het park in vluchtten. De achtervolging werd te voet voortgezet waarop uiteindelijk de verdachten, een 27-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Den Haag konden worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau.


* BRAND
MAASSLUIS- In een woning aan de Vincent van Goghlaan ontstond woensdagnacht rond drie uur brand. De bewoners van de woning konden zelf de woning verlaten. Vanwege de heftige rookontwikkeling werden de bewoners van omliggende panden uit voorzorg uit hun woningen gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle.
De bewoners van de woning, een 58-jarige man, zijn 46-jarige vrouw en drie meisjes van 18, 16 en 13 jaar oud, zijn ter observatie meegenomen naar het Erasmus Medisch Centrum. De man is later opgenomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.

Uitgave woensdag 7 december

* MAN EN VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING; POLITIE ZOEKT GETUIGEN

DIRKSLAND - Een 68-jarige vrouw uit Middelharnis en een 71-jarige plaatsgenoot zijn gistermiddag om het leven gekomen na een ernstige aanrijding op de N215. Een 32-jarige automobilist uit Middelharnis kwam rond vijf uur, door nog onbekende oorzaak, op de verkeerde weghelft terecht. Hierbij kwam hij in botsing met de auto waarin de twee slachtoffers zaten. Hun auto kwam door de klap op z'n kant terecht op het verkeerde weggedeelte. Een tegemoetkomende automobilist, een 44-jarige man uit Melissant, kon hen niet meer ontwijken, waardoor de tweede aanrijding ontstond. Hun auto raakte daardoor van de weg. De twee overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De automobilist uit Melissant liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
De 32-jarige man uit Middelharnis raakte door de aanrijding vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens in botsing met een auto bestuurd door een 47-jarige man uit Nieuwe Tonge. Deze bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden. Hij liep onder meer been-, heup- en bekkenletsel op en is met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Politiemensen hebben de 32-jarige man uit Middelharnis aangehouden. Hij is, na behandeling in het ziekenhuis in Dirksland aan zijn verwondingen, overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld. Aan het bureau heeft hij een blaastest afgelegd, hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Om de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen, is de Technische Ongevallen Dienst een uitgebreid onderzoek gestart. Hiertoe is de N215 bij Dirksland afgesloten tot vermoedelijk woensdagmiddag twaalf uur. Voor het verkeer is in beide richtingen een omleiding ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding die zich nog niet hebben gemeld. Personen die de auto waarin de 32-jarige verdachte reed hebben zien rijden vlak voor de aanrijding, de aanrijding hebben zien gebeuren of kort erna ter plaatse waren, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Middelharnis via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).