Gemeente Haarlem


PERSBERICHT
Haarlem, 8 december 2005


GPS wandelen in Haarlem

Na een eerste introductie tijdens de Open Monumentendagen is de GPS guide nu ook echt te huur bij de VVV in Haarlem.

De GPS-Guide is een meertalig informatiesysteem dat bestaat uit een handcomputer met GPS-ontvanger en koptelefoon waarop tijdens wandel- en fietsroutes achtergrondinformatie wordt aangeboden. De actuele positie wordt bepaald door middel van een geïntegreerde GPS-ontvanger. Zodra de toerist binnen een bepaalde afstand van een vastgelegd punt komt, geeft de PDA een visuele en auditieve melding. De toerist kan vervolgens door de aangeboden informatie heen bladeren.

De 'Verrassend groen in Haarlem' wandeling wordt u via de GPS Guide in het Nederlands of Engels aangeboden. De route voert langs hofjes met fraaie tuinen, groene straatjes en verrassende bloemenwinkels. De GPS-Guide wijst de weg tijdens de wandeling en geeft onderweg interessante achtergrondinformatie. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De GPS Guide is te huur bij de VVV Haarlem, gevestigd naast het NS station op het Stationsplein 1.
De openingstijden zijn ma t/m vr 9.30 - 17.00, za 10.00 - 15.00, zo gesloten. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk maar wordt wel aanbevolen. Voor vragen over het huren van de GPS-Guide kunt u contact opnemen met de VVV (info@vvvzk.nl of bellen 0900-6161600). De huur bedraagt 10 euro en de borg bedraagt 50 euro. Legitimatie is verplicht.

Meer informatie over de GPS-Guide, inclusief een online demonstratie, is te vinden op www.marwin-is.nl.