Dienstenbond CNV

Onderhandelaarsakkoord CAO SRG
08-12-2005

Op 30 november 2005 is er door de CNV Dienstenbond een onderhandelaarsakkoord gesloten voor een nieuwe CAO voor SNS Reaal Groep. In deze info geven wij de hoofdpunten van dit akkoord, kort, weer en leggen wij u de stemprocedure uit.

Looptijd:
De CAO heeft een looptijd van 17 maanden, dat is van 1 januari 2006 tot en met 1 juni 2007.

Loon:
Per 1 januari 2006 wordt het salaris met 2% structureel verhoogd en per 1 januari 2007 met 0,5%.

Werkgeversbijdrage in de zorgverzekering:
Werknemers bij SNS ontvangen gedurende de looptijd van de CAO een tegemoetkoming van EUR 15,-- .

Pensioen:
Voor de meeste medewerkers blijft uittreden op 62 mogelijk. Individueel kunnen er afwijkingen ontstaan. Wel wordt uw pensioen op een andere wijze opgebouwd. Het opbouwpercentage blijft gelijk op
1,85% maar de franchise daalt naar EUR 12.498. Het was voor CNV Dienstenbond van belang dat er een regeling kwam die voor iedereen in uitkomst gelijk was. Er zitten wel, relatief, kleine individuele afwijkingen in de uittreedleeftijd.

WIA:
Voor medewerkers die duurzaam en volledig arbeidsongeschikt zijn wordt hun uitkering aangevuld tot 75% van het laatstverdiende salaris. Voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers wordt de uitkering tot hetzelfde percentage aangevuld gedurende 60 maanden.

De volledige tekst van het onderhandelaarsakkoord treft u hier aan.

De stemprocedure:
Graag vernemen wij van u voor 16 december 2005 of u al dan niet instemt met het onderhandelingsresultaat. Wij verzoeken u om uw reactie per e-mail te versturen.

Hoewel door SRG kansen zijn gemist, met name door het achterwege blijven van een structurele bijdrage in de levensloopregeling, kan worden geconcludeerd dat het resultaat marktconform is.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl