Gemeente Moordrecht


College stemt in met collectieve verzekering voor inwoners laagste inkomsten

Naast begeleiding ook financieel voordeel van minimaal 8,5%

Eind dit jaar biedt de gemeente Moordrecht aan mensen met de laagste inkomens een collectieve ziektekostenverzekering aan. Aan de verzekering kunnen mensen vrijwillig deelnemen. Tenzij zij al hebben ingestemd met een aanbieding van een andere zorgverzekeraar.

De collectieve ziektekostenverzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. De gemeente Moordrecht onderhandelt met verzekeraars over de exacte invulling, maar nu is al duidelijk dat er een korting mogelijk is van minimaal 8,5%. De gemeente sluit voor deze inwoners een extra verzekering af, waardoor u extra goed verzekerd bent tegen ziektekosten. De premie van deze extra verzekering betaalt de gemeente.

Wie komt in aanmerking?
Inwoners met een inkomen tot een maximum van 110% van de bijstandsnorm met een beperkt eigen vermogen kunnen in aanmerking komen voor de collectieve ziektekostenverzekering. Richtbedragen hiervoor zijn:

Vermogen
Uw vermogen mag niet groter zijn dan:
(optelling van bank/giro/spaar/beleggingen/auto/sieraden e.d.) ⢠alleenstaande ⬠5.105
⢠alleenstaande ouder en echtpaar/samenwonenden ⬠10.210

Inkomen
(dit is 110% van de geldende bijstandsnorm met vakantietoeslag) ⢠alleenstaande van 21 jaar of ouder maar jonger dan 65 jaar ⬠888,75
⢠alleenstaande ouder van 21 jaar of ouder maar jonger dan 65 jaar ⬠1142.42
⢠echtpaar/samenwonenden van 21 jaar of ouder maar jonger dan 65 jaar⬠1269.36

⢠alleenstaande van 65 jaar of ouder ⬠956,47 ⢠alleenstaande ouder van 65 jaar of ouder ⬠1204.75 ⢠echtpaar/samenwonenden van 65 jaar of ouder ⬠1343.12

Afhankelijk van de woon- en leefsituatie kunnen afwijkende normen gelden. Jongeren van 18 tot 21 jaar kunnen ook in aanmerking komen voor de collectieve ziektekostenverzekering. Voor hen gelden lagere normen.
Hierover kunt u zich laten informeren door medewerkers van bureau inkomen, zorg en werk.

Begeleiding
Klanten van het bureau inkomen, zorg en werk die mogelijk in aanmerking komen voor deze verzekering worden automatisch aangeschreven. Als u in aanmerking denkt te komen, kunt u dat kenbaar maken bij bureau inkomen, zorg en werk. Alle mensen die zich collectief willen verzekeren kunnen rekenen op informatie en begeleiding.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de speciale collectieve zorgverzekering? Neem dan contact op met bureau inkomen, zorg en werk, tel. 346161
---