Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 8 december 2005

Agenten pakken Tilburger (18) op na huiselijk geweld

TILBURG Gistermiddag om vijf uur hebben agenten aan de Merodestraat in Tilburg een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij bedreigde zijn 51-jarige moeder, die na de bedreiging naar de overburen was gevlucht. Verder gooide de Tilburger met een glas naar het hoofd van zijn moeder. De 18-jarige Tilburger is ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Bejaarde vrouw loopt gebroken pols op bij aanrijding

HILVARENBEEK Een 85-jarige vrouw uit Hilvarenbeek liep gistermiddag rond vijf uur een gebroken pols en schaafwonden op. De vrouw werd in de Paardenstraat in Hilvarenbeek door een personenauto aangereden toen zij de weg overstak. De auto werd bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Hilvarenbeek. De voetgangster liep bij het ongeval een gebroken pols en schaafwonden op. Ambulancepersoneel heeft de vrouw overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

83 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gisteren een verkeerscontrole gehouden op drie locaties in het teamgebied van Tilburg Noord. De controle werd gehouden aan het Von Weberpad, de Brucknerlaan en de Vlashoflaan. In totaal werden er gisteren 83 bekeuringen uitgeschreven:

35 bekeuringen vielen er omdat de verlichting van voertuigen niet in orde was

30 bromfietsers en snorfietsers werden bekeurd voor verschillende feiten zoals opgevoerde bromfietsen, geen helm dragen, geen bromfietscertificaat bij zich hebben of helemaal niet hebben

18 automobilisten gingen op de bon omdat ze de autogordel niet droegen, niet handsfree belden en de papieren niet konden tonen.

Een persoon werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond met een geldboete van 380 euro.

Politie haalt krakers uit pand

TILBURG Vannacht rond de klok van twee uur hebben agenten in een leegstaand winkelpand aan het Koningsplein in Tilburg twee mannen aangehouden. De mannen komen uit Tilburg en Goes en zijn 21 en 19 jaar oud. Om het pand binnen te komen hadden de krakers een ruitje vernield, een cilinderslot opengebroken en vervangen door een nieuw slot. De politie heft van de 52-jarige huurder van het pand een aangifte opgenomen.

Politie pakt man op na brandstichting

BIEST HOUTAKKER Vannacht om tien over halfvier hebben agenten aan de Antoniusstraat in deze plaats een 54-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting. Op de achterplaats van zijn woning had de man een bankstel in brand gestoken. Hierdoor ontstonden hoge vlammen. Snel ingrijpen van de brandweer voorkwam dat de brand oversloeg naar de woning van de man. De man had het bankstel in brand gestoken om het hierna in de kliko te kunnen doen.

Inbrekers gaan met laptops aan de haal

TILBURG Vannacht werd er aan de AA of Weerijs in Tilburg ingebroken in de woning van een 56-jarige man uit Tilburg. De woning werd door de inbrekers aan de achterzijde benaderd. In de woning hebben ze twee laptops, een digitale camera en een mobiele telefoon weggehaald. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer 3000 euro. De politie heeft van de benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman