Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 8 december

Alkmaar 08-12-2005 - 15.30 uur

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, donderdag 8 december 2005.

Op donderdagmorgen omstreeks 07.40 uur raakte een 16-jarige jongen uit Broek op Langedijk en zijn 15-jarige vriendin uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising Hasselaarsweg-Pannekeetweg in Heerhugowaard. De jongen reed op een bromfiets op het fietspad naast de Hasselaarsweg. Achterop zat zijn vriendin. Bij genoemde kruising wilden zij rechtdoor rijden. Ook op de Hasselaarsweg reed een 40-jarige man uit Obdam in een bedrijfsauto. Hij wilde op de kruising linksaf de Pannekeetweg in rijden. Hij had daarbij de bromfiets niet gezien. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser en zijn passagiere gewond raakten. Zij werden met een hersenschudding overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar waar zij ter observatie zijn opgenomen.

Klep aanhanger door ruit bus

Alkmaar, donderdag 8 december 2005.

Op donderdagmorgen omstreeks 07.40 uur raakten twee personen gewond bij een ongeval op de Hoeverweg in Alkmaar. Een 57-jarige man uit Egmond-Binnen reed in een personenauto over de Hoeverweg (komende vanuit de richting Egmond). Achter zijn auto zat een gesloten aanhangwagen waarvan de klep niet goed dicht zat. Bij het passeren van een touringcar (komende vanuit de richting Alkmaar) sloeg de klep open. Deze kwam tegen het voorruit van de bus, schoot vervolgens vlak langs het hoofd van de chauffeur en raakte het been van een passagiere die achter de chauffeur zat. De buschauffeur, een 31-jarige man uit Alkmaar, kreeg glas in zijn gezicht. De 22-jarige uit Alkmaar afkomstige passagiere liep ook letsel op door glassplinters. Bovendien brak zij een been op drie plaatsen.

Snelheidscontrole

De Cocksdorp, woensdag 7 december 2005.

Gedurende twee uren werd op woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Postweg in De Cocksdorp. In totaal reden drie bestuurders sneller dan de toegestane 60 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 96 km per uur.

Wieringerwerf, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Ter plaatse passeerden 240 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 35 sneller dan de toegestane 80 km. Dat betekent een overtredingspercentage van bijna 15%. Hoogst gemeten snelheid: 108 km per uur.

Verlichtingscontrole

Den Burg, donderdag 8 december 2005.

Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Schilderweg in Den Burg. In totaal kregen 8 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heiloo/Limmen, donderdag 8 december 2005.

Donderdagochtend zijn vier fietsers bekeurd die zonder licht over de Hoogeweg in Heiloo en Limmen reden.

Inbreker gepakt

Westwoud, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag kon een 38-jarige man uit Israël worden aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Binnenwijzend in Westwoud. De man probeerde met een schroevendraaier een raam open te wrikken van een woning aan de Binnenwijzend. Een getuige had echter gezien dat de man naar de woning liep en ging poolshoogte nemen. Hierbij betrapte zij de inbreker op heterdaad. Deze liep echter weg. De getuige liep er achteraan en waarschuwde enkele buurtbewoners. Samen wisten zij de verdachte aan te houden en aan de gewaarschuwde politie over te dragen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en hier in verzekering gesteld. Met behulp van een speurhond werd de schroevendraaier, die de verdachte onderweg had weggegooid, weer teruggevonden.

Woninginbraak

Alkmaar, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag werd tussen 12.00 en 14.00 uur ingebroken in een flatwoning aan het Arkplein in Alkmaar. De woning was gelegen op de bovenste woonlaag. De daders kwamen binnen door het glas uit de voordeur te verwijderen. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Uit de woning werden onder andere computerapparatuur en GSMs ontvreemd.

Kop-staart aanrijding met gewonden

Heiloo, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur vond er op de A9 onder Heiloo een kop-staartbotsing plaats waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een 36-jarige man uit Utrecht reed in een personenauto en zag te laat dat de autos voor hem afremden. Hierdoor botste hij tegen de auto voor hem, die op zijn beurt weer tegen zijn voorligger botste. De Utrechtenaar liep nekklachten op en moest voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De bestuurster van de tweede auto, een 46-jarige vrouw uit Warmenhuizen, kon met nekklachten ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Ook twee inzittenden uit de tweede auto werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Aanrijding: armfractuur

Schagen, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag omstreeks 17.25 uur raakte een 38-jarige vrouw uit Schagen gewond bij een aanrijding op de kruising Nieuwe Laagzijde-Stationsweg in Schagen. De vrouw reed op de fiets over de Stationsweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang van een 36-jarige vrouw uit Schagen in een personenauto die over de Nieuwe Laagzijde aan kwam rijden. De fietster kwam ten val en brak een arm. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Geen achterlicht: aanrijding

Nieuwe Niedorp, woensdag 7 december 2005.

Op woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur raakte een 45-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp licht gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. De vrouw reed op een fiets. Zij had de dynamo op het wiel gedaan, maar had zich niet gerealiseerd dat het achterlicht met een knopje aan moest. Zij reed zonder achterverlichting en werd daardoor te laat opgemerkt door een 17-jarige bromfietser uit Nieuwe Niedorp die van achteren tegen haar aan reed. De vrouw kwam ten val en liep diverse kneuzingen op.

Inbraak in winkel

Enkhuizen, donderdag 8 december 2005.

Op donderdagmorgen omstreeks 03.25 uur werd er ingebroken in een sportwinkel aan de Westerstraat in Enkhuizen. De daders kwamen binnen door een winkelraam met stenen in te gooien. Een getuige zag, dat vier personen, de winkel uit kwamen en wegrenden. Uit de winkel werd dure merkkleding gestolen.

Fietser gewond

De Waal, donderdag 8 december 2005.

Donderdagochtend rond 11.30 uur is een 35-jarige fietser uit Texel gewond geraakt aan zijn arm na een botsing met een 25-jarige automobiliste van hetzelfde eiland. De man fietste over de Laagwaalderweg in De Waal vanuit de richting De Waal. De man stak plotseling naar links over om op het fietspad te gaan rijden. Op dat moment werd hij ingehaald door de automobiliste waardoor de aanrijding ontstond. De man hoefde niet naar het ziekenhuis toe.

Laatst gewijzigd 08-12-2005 15:43 | © Politie Noord-Holland Noord |