Vereniging Nederlandse Gemeenten

schrijf u nu in voor het vng-congres publieke dienstverlening

Gemeenten staan voor de opdracht om de dienstverlening aan burgers en bedrijven ingrijpend te verbeteren. Burgers verwachten een slagvaardige gemeente die niet vraagt naar gegevens die al bekend zijn. De burger wil bovendien dat de overheid langs één loket te benaderen is.

De VNG-commissie Gemeentelijke Dienstverlening (de commissie-Jorritsma) heeft in haar visie op gemeentelijke dienstverlening tot 2015, Publieke dienstverlening, professionele gemeenten, een aantal inzichten en uitgangspunten over gemeentelijke dienstverlening vastgesteld. De belangrijkste daarvan is dat de gemeente binnen tien jaar dé poort tot de overheid is. De VNG ondersteunt deze centrale ambitie van de commissie met als opdracht voor alle gemeenten, om de dienstverleningsprocessen in te richten volgens de logica van de burger, er voor te zorgen dat burgers en bedrijven weten welke servicenormen worden gehanteerd, en dat u over uw prestaties transparant en helder bent.

Tijdens het congres De gemeente onderweg naar hét portaal van de publieke dienstverlening komen uitgangspunten, ijkpunten en praktijkvoorbeelden aan de orde. Het congres vindt plaats op 25 januari 2006 te Apeldoorn.

U kunt het hele programma vinden op de website van het Congres en Studiecentrum: www.congresenstudiecentrum.nl Via deze website kunt u zich ook inschrijven.