Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Carlton Ambassador Hotel ontpopt zich als trefpunt voor expatriates

Haags hotel leert junior-expats Sint-liedjes zingen

Den Haag, december 2005. Op zaterdag 3 december organiseerde het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag een typisch Nederlands Sinterklaasfeest voor de kinderen van buitenlandse expats. Het animo was overweldigend en het feest was dan ook helemaal volgeboekt. Maar liefst 50 junior-expats werden verrast door een bezoek van Sinterklaas en zijn 2 Pieten. En bovendien kregen zij een zanglesje Oudhollandse cultuur, maar dan vertaald naar het engels; ook uit alle expat schoorstenen galmden de Sint-liederen dit jaar.

Taai-taai poppen
Er waren meer typisch Nederlandse Sinterklaas-activiteiten. Zo werd de speciale middag gevuld met het knutselen van een schoen, het kleuren van mooie tekeningen en het versieren van taai-taai poppen. Onder leiding van 2 Pieten, leerden de kinderen onder andere de Engelse versie van "Hoort wie klopt daar kinderen." waarna Sinterklaas arriveerde. Hij bracht voor iedereen een cadeautje mee en wie wilde mocht met de Goedheilig Man op de foto.

Trefpunt
Voor de ouders was er volop gelegenheid om kennis te maken met andere buitenlandse ouders die in Nederland wonen en ervaringen uit te wisselen. Ook zij genoten zichtbaar van het kinderfeest. "Wij hebben ons ten doel gesteld om als trefpunt te fungeren voor expats. In dat kader hebben wij deze Sint-bijeenkomst georganiseerd", aldus Esther Nouwens, Sales manager van het hotel.

Expat-avonden
Elke eerste donderdag van de maand organiseert het hotel expat-avonden, waarbij het - volgens Nederlandse normen getapte - bier volop schuimt en er Hollandse seizoenshapjes worden geserveerd. "De drankjes worden betaald, de rest bieden wij aan", zegt Nouwens.

Het Carlton Ambassador ligt in het groene hart van Den Haag; omgeven door de statige panden van internationale organisaties, multinationals en ambassades. Een historische buurt, een historisch pand. Dicht in de buurt van het Nederlands Congres Centrum en op loopafstand van het Vredespaleis en luxe winkelstraten met boetieks, antiquairs, galeries en gezellige bars en restaurants. De vaste, tevreden gasten komen uit de diplomatieke wereld en zakenwereld (en soms zelfs Koninklijk), en ook leisure gasten vinden hun weg naar het Carlton Ambassador. Meer informatie: www.carlton.nl/ambassador of 070 363 03 63.