Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 8 december 2005

(

Noordwijk Inbraak in woning
De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Oude Zeeweg. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december. Van de woning werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen waronder buitenlands muntgeld, een jas en vest, een zonnebril en blauwe spijkerbroek.


Leiden Vrouw valt over nylon touw tussen auto's

Donderdag 8 december even voor 12.30 uur vond bij de rotonde bij de Vijf Meilaan/Rooseveltstraat een ongeval plaats. Een 65-jarige vrouw stak bij het zebrapad over tussen twee auto's door. De vrouw had echter niet gezien dat de auto's met een nylon touw aan elkaar vast zaten en dat de één de ander trok. De vrouw viel over het touw en liep een schaafwond op aan een been en een pijnlijke rug. Beide bestuurders van de auto's stapten uit. Een van hen hielp de vrouw overeind. Beide bestuurders zijn hierna vertrokken zonden persoonsgegevens achter te laten bij de vrouw. De politie zal via de gegevens die de vrouw nog kon verstrekken de bestuurders proberen te achterhalen.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning
De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Lauwers. De inbraak vond plaats in de nacht van 7 op 8 december. Van de woning werd een keukenraam opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen.


Alphen aan den Rijn Automobilist rijdt door na aanrijding

De politie is op zoek naar een getuige van een aanrijding op de Hoflaan op woensdag 7 december. Een 64-jarige vrouw uit Woubrugge stak omstreeks 17.15 uur vanuit het zorgcentrum St. Joseph de Hoflaan over. Daar werd zij geschept door een auto waarna de bestuurder uitstapte en hulp bood. Een getuige, een andere automobilist, reed vanuit de richting van de Prins Bernhardlaan en zag het ongeval gebeuren. De getuige bood eveneens zijn hulp aan, maar omdat de vrouw al hulp kreeg is de getuige weer verder gegaan. De andere automobilist gaf aan dat hij zijn auto wilde verplaatsen en stapte in. De automobilist is echter weggereden zonder zijn persoonsgegevens achter te laten bij de vrouw. De vrouw is strompelend naar haar auto gelopen en is naar huis gegaan waarna zij zich onder behandeling van een arts heeft gesteld. De vrouw liep een gebroken knie op. De politie is op zoek naar de getuige die in eerste instantie hulp bood. Hij wordt verzocht contact op te nemen met het politieteam Alphen-Centrum.


Boskoop Diefstal uit bedrijf

In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december is ingebroken in een uitgaansgelegenheid aan het Reijerskoop. Men kwam het pand binnen door de achterdeur te forceren. Uit het pand werd een geldbedrag en munten weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben zich te melden.

Waddinxveen Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde donderdag 8 december het rijbewijs in van een 50-jarige automobilist uit Waddinxveen. Bij een controle op de Staringlaan rond 12.30 uur, werd vastgesteld dat de man gedronken had. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 815 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanrijding
Een 36-jarige scooterrijder uit Bergambacht werd op donderdag 8 december rond 06.55 uur op de Schielands Hoge Zeedijk aangereden door een 26-jarige automobilist uit Zoetermeer. De automobilist reed vanaf de Hoge Zeedijk de inrit van een parkeerterrein op, waarbij hij het naast de weg liggende (brom)fietspad kruiste. Daar verscheen plotseling van links de scooterrijder. Na de aanrijding klaagde de man uit Bergambacht over pijn in zijn been. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --