Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 364

datum: 8 december 2005

Eerste van der Huchtschool wint vliegerwedstrijd in Week van de Techniek

Groep 8 van Eerste van der Huchtschool uit Soest heeft de wedstrijd gewonnen die vooraf gaat aan de Week van de Techniek. Zij winnen een dagje pretpark naar keuze in Nederland met de hele klas.

Ter voorbereiding aan de Week van de Techniek (van 10 tot en met 14 oktober jl.) hebben de deel-nemende scholen een vlieger gemaakt. Het doel van de prijsvraag was om in de klas al aandacht te besteden aan techniek. De Week van de Techniek heeft namelijk tot doel jongeren kennis te laten maken met allerlei soorten beroepen in de sector techniek. De dalende instroom van leerlingen in de sector techniek op de diverse VMBO's en ROC's in de regio is zorgwekkend. Om deze negatieve trend om te buigen en actief bij te dragen aan een toename van de instroom steunt de Gemeente Amersfoort onder andere de Week van de Techniek. Ruim 1.800 basisschoolleerlingen uit de regio van Amersfoort hebben op aantrekkelijke wijze kennis gemaakt met de vele toepassingsmogelijk-heden van techniek in brede zin.

Programma

Het jaarlijks terugkerende evenement bestaat uit een groot aantal doe-activiteiten; leerlingen gaan aan de slag met alledaagse techniektoepassingen en gebruiksvoorwerpen. Na afloop van het bezoek aan de fabriekshal is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een bezoek aan een bedrijf of opleidingsinstituut in de regio Amersfoort.

Stichting Technotrend

De Week van de Techniek wordt georganiseerd door de Stichting Techno Trend, meer informatie is te vinden op de website: www.weekvandetechniek.nl . De week van de Techniek in Amersfoort wordt ondersteund door het Techniekgilde, een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven, kenniscentra en brancheverenigingen. De week wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, RBPI Gooi en Vechtstreek, Uneto VNI, Hoge-school Utrecht, Bureau TOP, KF Hein fonds en P&K.

Informatie: Jacqueline Vaessen, projectleider Stichting Technotrend, telefoon 06 23 09 57 72, e-mail info@weekvandetechniek.nl of Mirjam Boon, communicatieadviseur gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 45 48 of 06 55123983, e-mail mcm.boon@amersfoort.nl

De pers is van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking op maandag 12 december om 9.30 uur in het gemeentehuis van Amersfoort, aanwezig te zijn. Wethouder Brink reikt de prijs uit.

---- --