Persberichten donderdag 8 december

's-Hertogenbosch 08-12-2005

GESTOLEN AUTO KLEMGEREDEN, DRIE AANHOUDINGEN

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag heeft het Korps Landelijke Politie Diensten op de Rijksweg A58 in Tilburg een gestolen auto klemgereden en de drie inzittenden aangehouden. Het drietal, 18, 19 en 20 jaar oud, afkomstig uit Tilburg en s-Hertogenbosch, gaf geen gevolg aan een gegeven teken om de auto van de KLPD te volgen. Twee autos van het KLPD wisten de auto uiteindelijk zonder schade klem te rijden. Uit onderzoek bleek dat de auto in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Geert van Woustraat in s-Hertogenbosch was gestolen. De drie verdachten en de auto zijn overgebracht naar s-Hertogenbosch. De politie District Den Bosch onderzoekt de zaak verder. De verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

INSLUIPER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Vlijmen Woensdagavond is een 26-jarige Vlijmenaar aangehouden voor insluiping in een verzorgingstehuis aan de Kees Klerxstraat in Vlijmen. Medewerkers van het tehuis troffen de man in het donker aan op de kamer van een bewoner. De man ging er daarop vandoor. De gewaarschuwde politie vatte post bij een scooter die van de dader zou zijn. Toen de verdachte bij zijn scooter aankwam is hij in de kraag gepakt. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog niet bekend of er iets uit het tehuis is ontvreemd.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag heeft de politie een 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor inbraak in een auto. De man wordt ervan verdacht medio november in de avonduren op het Hinthamereinde in zijn woonplaats te hebben ingebroken in een personenauto. De verdachte ging er toen op een scooter vandoor. Na rechercheonderzoek kon de man gisteren in Pastoor Mutsaersstraat worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

WINKELDIEFJES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn bij een bouwcentrum aan de Balkweg in s-Hertogenbosch twee 14-jarige jongens betrapt op winkeldiefstal. De twee bleken twee zogenaamde kraspennen te hebben gestolen. Beide zijn aangehouden en zullen worden voorgedragen voor alternatieve bestraffing bij bureau HALT.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 16-jarig meisje uit Vught in een kledingzaak aan de Arena in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een ketting en oorbellen. Het meisje is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Het meisje heeft een winkelverbod gekregen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

DAMES AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn een twee zussen van 17-en 22 jaar uit respectievelijk Oss en Berghem aangehouden voor winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Arena in s-Hertogenbosch. Het tweetal had een luxe sleutelhanger ontvreemd. Beide zijn voor verhoor ingesloten. De dames kregen allebei een winkelverbod uitgereikt. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

BESTUURSTER ONDER INVLOED WISSELT VAN PLAATS

Rosmalen Woensdagavond hebben agenten op de Burgemeester Jhr. Von Heijdenlaan in Rosmalen een 54-jarige automobiliste uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was bij het zien van de politiecontrole gestopt en liet haar vriendin achter het stuur plaatsnemen en verder rijden. De agenten zagen e.e.a. en lieten de auto stoppen. De oorspronkelijke bestuurster bleek teveel te hebben gedronken. Zij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR
Overloon Aan de Vierlingsbeekseweg heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige automobiliste uit Overloon aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur en heeft een procesverbaal gekregen. Zij is in vrijheid gesteld.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Heeswijk Dinther Woensdagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit Nistelrode lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een 40-jarige automobiliste uit Loosbroek. De jongen kwam vanuit de Nieuwensesteeg (zandpad) in Heeswijk Dinther en kwam in aanrijding met de Loosbroekse, die over de Koffiestraat reed. De jongen kwam ten val. Uit onderzoek bleek dat hij een lichte hersenschudding had opgelopen.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Vught Woensdagavond heeft er op de Lunettenlaan in Vught een aanrijding plaatsgevonden tussen een 39-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch en de auto van een 45-jarige plaatsgenote. De bromfietser is ten val gekomen en liep een gebroken elleboog en een aantal kneuzingen op. Hij is overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag heeft de politie op Het Wielsem in s-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. In het totaal zijn 42 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Twee mensen konden geen rijbewijs tonen.

KRANT IN TREIN IN BRAND GESTOKEN

Boxmeer De politie heeft woensdagmiddag op het station in Boxmeer een 15-jarige jongen en 13-jarig meisje uit die plaats aangehouden omdat zij volgens de conducteur in de trein van Nijmegen naar Boxmeer een krant in brand hadden gestoken. Het bleek te gaan om een schoolkrant die direct weer was uitgemaakt. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA VEROORZAKEN ONGEVAL

Oss Donderdagochtend is in zijn woning in Heesch een 19-jarige automobilist aangehouden. De man had zojuist op de Dr Saal van Zwanenbergsingel een aanrijding veroorzaakt en was vervolgens doorgereden. Als gevolg van deze aanrijding werd een lantaarnpaal vernield. Met behulp van getuigen kon de man korte tijd later door de politie worden aangehouden.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch Donderdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld en vernielingen te hebben gepleegd aan de woning. De Bosschenaar is op het politiebureau ingesloten.