Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 08/12

BERGEN OP ZOOM, 8 december 2005

Politie onderzoekt woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 7 december is er ingebroken in een woning aan de Mahlerstraat. De voordeur is vermoedelijk geopend door middel van de zogenaamde flippermethode. Dat wil zeggen dat inbrekers door middel van een pasje (bijv. bankpasje of creditcard) een deur openen die niet op slot is gedraaid, maar slechts is dichtgetrokken. De daders doorzochten de woning en namen onder andere sierraden weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Jongen (17) mishandeld door leeftijdsgenoten

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdagavond melding van een openlijke geweldpleging bij een winkel op het Zonneplein. Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom is hier zonder aanwijsbare aanleiding mishandeld door een groep van ongeveer 6 jongens. De Bergenaar hield hieraan licht letsel in het gezicht over. De politie onderzoekt de zaak.

Politie stelt sporenonderzoek in na woninginbraak

HUIJBERGEN: Op woensdag 7 december is er ingebroken in een pand aan het Waterdrieblad. De daders forceerden een bovenlicht en doorzochten de woning. Wat er is weggenomen is tot nog toe onduidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoonster van het pand en stelt een sporenonderzoek in.

7 bekeuringen bij verlichtingscontrole

HOOGERHEIDE: De politie controleerde op donderdagochtend 8 december tussen 07.30 uur en 08.00 uur op fietsverlichting. Op de Antwerpsestraatweg werd hierbij in beide rijrichtingen gecontroleerd. Er zijn 7 bekeuringen uitgeschreven.

Politie controleert fietsverlichting

OUDENBOSCH: De politie hield op donderdag 8 december een verlichtingscontrole aan de Bosschendijk. Tussen 07.25 uur en 08.15 uur zijn 85 fietsers en 7 bromfietsers gecontroleerd. Er zijn 7 bekeuringen uitgedeeld. De politie hield de afgelopen week meerdere controles in de ochtenduren. Doel hiervan is het aantal verkeersongevallen terug te dringen, die het gevolg zijn van fietsen zonder licht. Het gaat hierbij voornamelijk om schoolgaande jeugd, die in de donkere ochtenduren naar school fietst.

Autodiefstal

OUDENBOSCH: Tussen woensdagmiddag 7 december en donderdagochtend 8 december is er vanaf een parkeerterrein aan het Sint Annaplein een auto gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Mitsubishi Colt met kenteken NG-TH-48. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auto met aanhanger ontvreemd

SINT WILLEBRORD: In de nacht van woensdag 7 december op donderdag 8 december is er vanaf een parkeerplaats in de Leeuwerikstraat een auto gestolen. Het gaat om een rode Opel Kadett Hatchback met kenteken TP-82-ZF. Aan de auto was een éénassige aanhangwagen gekoppeld. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft de auto en de aanhangwagen internationaal als gestolen gesignaleerd.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag 7 december ontdekten de bewoners van een pand aan de Tanzanietdijk, dat er was ingebroken in hun woning. Onbekenden forceerden een raam, doorzochten de woning en namen onder andere sieraden en cds weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 7 december is er ingebroken in een bedrijf aan de Belder. De inbrekers klommen over de omheining van het bedrijfsterrein en forceerden een raam. Men nam onder andere vijf flatscreens weg. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Drie gevallen van zakkenrollen

ROOSENDAAL: Een 60-jarige inwoner van Roosendaal was op donderdag 8 december aan het winkelen aan het Roselaarplein. Hier heeft een onbekend persoon kans gezien zijn portemonnee uit zijn jaszak weg te nemen.
Een 69-jarige vrouw uit Roosendaal was dezelfde middag omstreeks 12.30 uur inkopen aan het doen aan de Laan van België. Ze voelde op een gegeven moment dat iemand tegen haar aan liep. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze persoon de portemonnee van de Roosendaalse uit haar jas ontvreemd.
Een 75-jarige Roosendaalse was op donderdag 8 december omstreeks 13.15 uur aan het winkelen in de Roselaar. Hier heeft een zakkenroller kans gezien haar portemonnee uit haar tas te ontvreemden. Toen de vrouw haar bankpas liet blokkeren bleek dat er 500,- van haar rekening was afgeschreven.
De politie adviseert om op plaatsen waar veel mensen samenkomen extra op waardevolle eigendommen te letten. Stop uw portemonnee altijd in een goed afgesloten tas of jaszak. Houd uw tas goed in de gaten en draag de tas, wanneer mogelijk, met de sluiting tegen het lichaam. Laat bij diefstal direct bankpassen en creditcards blokkeren en doe aangifte bij de politie.

Politie neemt aangifte op van diefstal waardepapieren

ROOSENDAAL: De politie heeft vandaag aangifte opgenomen van diefstal. Op dinsdagmiddag 6 december heeft een onbekende een grote hoeveelheid waardepapieren ontvreemd uit een winkel aan de Dokter Braberstraat.

Auteur: Inge Rijgersberg