Gemeente Lingewaard


Parkeren bij Albert Heijn Bemmel

foto parkeren bij albert heijn bemmel
De milieupolitie legt uit hoe het zit met parkeren bij Albert Heijn.

Sinds kort is de nieuwe vestiging van Albert Heijn aan de Buitengracht in Bemmel voor publiek geopend en is de infrastructuur rondom het pand vrijwel gereed. De politie Gelderland-Midden en de gemeente Lingewaard wijzen de weggebruikers op het volgende.

Het voorplein van het filiaal grenst aan een zogenaamd voetgangersgebied en een woonerf. Vanaf het Marktplein, de Buitengracht en vanaf de Deken Dr. Mulderstraat is dit met borden aangegeven.

Het is niet toegestaan om in het voetgangersgebied aan de voorzijde van de Albert Heijn te parkeren (uitgezonderd de parkeerplaatsen voor invaliden). Helaas is dit bij veel mensen nog niet duidelijk: dagelijks worden daar, in strijd met de regels, tientallen auto's geparkeerd.

Het als zodanig aangeduide voetgangersgebied/woonerf is aangelegd zodat mensen rustig kunnen winkelen. De politie gaat in samenwerking met de gemeente Lingewaard de komende weken intensief controleren of er gehoor wordt gegeven aan dit parkeerverbod. Vanaf 1 januari 2006 zal er onherroepelijk verbaliserend worden opgetreden. Tot die tijd wordt er wel opgetreden als verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Politie en gemeente hopen echter van harte dat dit niet nodig zal zijn.

Blauwe zone
Voor de duidelijkheid: buiten het voetgangersgebied is het wel toegestaan om in de parkeerschijfzone (blauwe zone) te parkeren. Uiteraard gelden hier dezelfde bepalingen die voor iedere parkeerschijfzone gelden: parkeren dus op parkeerplaatsen met een blauwe streep en met gebruikmaking van de parkeerschijf.

De Albert Heijn heeft overigens een grote ondergrondse parkeergarage waar u gratis en zeer dicht bij de ingang van de winkel kunt parkeren. De blauwe zone is echter ook hier van toepassing: u mag uw auto niet langer dan twee uur aldaar parkeren.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de milieupolitie van de gemeente Lingewaard, tel. 026-326-0111, of met uw gebiedsagent, tel. 0900-8844.

Bericht geplaatst 8 december 2005