Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Vrouw geld kwijt door babbeltruc

Hilversum 08-12-2005 - Een 83-jarige inwoonster van Hilversum is woensdag middag 7 december 2005 het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De Hilversumse werd omstreeks 13.00 uur bij haar woning aan de Kapittelweg aangesproken door een man. Hij vertelde dat de vrouw nog recht had op geld dat zij teveel had betaald voor gas en licht. Om dit geld terug te storten had de man wel haar bankrekeningnummer en pincode nodig. De vrouw gaf de man hierop haar pas zodat hij het rekeningnummer kon noteren. De man vertrok.

Verkeerde pinpas
Na vertrek van de man ontdekte de vrouw dat de bankpas die zijn terug had gekregen, niet haar eigen pas was en alarmeerde de politie. Een geldbedrag bleek ondertussen al van haar rekening te zijn afgeschreven.

Signalement dader: blanke man, ongeveer 40 jaar, kort donkerblond haar en een fors postuur. De man droeg een kort blauw jack met een gele bies.

Waarschuwing
De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten over het voorval. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44.
Ook waarschuwt de politie Gooi en Vechtstreek voor deze of soortgelijke trucs en attendeert zij iedereen erop nooit in te gaan op dergelijke verhalen.