Gemeente Harlingen

Bestemmingsplan Ludinga nu definitief
8-12-2005
De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft woensdag 7 december uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen het vaststellen van het bestemmingsplan Harlingen-Ludinga. De Raad van State is van oordeel dat de gang van zaken rondom het bestemmingsplan Ludinga door de gemeente correct is afgehandeld. De bezwaren zijn dan ook ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan Ludinga is op 16 juni 2004 door de gemeenteraad van Harlingen vastgesteld. Een aantal mensen hebben hiertegen bezwaar gemaakt. De bezwaren gingen ondermeer over het verlies van openbaar groen, schade door autolicht, bouwen in een sportgebied, vrijuitzicht en bouwomvang Jeu de Boules vereniging.
De uitspraak van de Raad van State geeft aan dat de gemeente Harlingen niet onjuist te werk is gegaan, maar daarvoor goede argumenten had. Bij de totstandkoming van het plan is dit de gemeente nogal eens verweten. Wethouder Jan Sijbenga is dan ook blij met de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. " Tot 2010 kunnen er ruim 400 woningen gebouwd worden in Ludinga en dat is gezien de snelle verkoop het belangrijkste voor Harlingen".