Politiebond ACP

Opstelling minister Remkes verbijsterend Minister Remkes heeft tijdens het overleg dat wij vanmiddag hadden gemeld dat hij geen reden ziet om collegas die tijdens diensttijd worden geconfronteerd met terroristisch geweld financieel tegemoet te komen indien zij daardoor schade oplopen.

Omdat juist een beroepsgroep als de politie meer dan gemiddeld risico loopt om geconfronteerd te worden met terroristische aanslagen, verdienen al deze collegas volgens de ACP een goede bescherming van haar werkgever. De ACP vindt dat collegas die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij afdelingen met een hoog risico, denk daarbij aan de persoonsbeveiliging (het beveiligen van VIPS) en speciale teams zoals het arrestatieteam, zich geen zorgen hoeven te maken over eventuele gevolgen die het werk met zich meebrengt.

De ACP roept daarom haar leden die werkzaam zijn op deze risicovolle terreinen uiterst zorgvuldig en voorzichtig te werk te gaan. De ACP, NPB en VMHP hebben begin januari opnieuw spoedoverleg met Minister Remkes over de ontstane situatie. Wij vragen ons vooral af hoe de opstelling van de minister past binnen de recentelijk door hem uitgesproken waardering voor het moeilijke politiewerk. Daarom ook handhaven wij de eis dat de minister zich onvoorwaardelijk garant stelt voor de financiële gevolgen voor politiemensen wanneer er een terroristische aanslag plaatsvindt.